Prodaja Samsungovih sklopivih telefona skočila za 300 posto

Tržište sklopivih telefona razvija se iz godine u godinu, što se značajno odražava na količini prodaje. Najpopularniji među korisnicima je Samsung Galaxy Z Flip 3, kojeg slijedi veći Z Fold 3

Matej Markovinović petak, 22. srpnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Onur Binay, Unsplash
Foto: Onur Binay, Unsplash

Sklopivi telefoni postaju sve atraktivniji korisnicima, a to je na svom blogu dokazao i TM Roh, predsjednik Samsung Mobilea, rekavši da su u 2021. godini prodali gotovo 10 milijuna uređaja.

Brojka je, naime, porasla za 300 posto u usporedbi s 2020. godinom, stoga Roh vjeruje da će se ovaj trend nastaviti, tvrdeći da sklopivi telefoni postaju široko rasprostranjeni, zauzimajući tako sve bolju poziciju na cjelokupnom tržištu.

Osim toga, Roh je pohvalio Galaxy Z Flip 3, ističući kako ga je izabralo čak 70 posto korisnika Samsungovih sklopivih telefona. S druge strane, Z Fold 3 birali su korisnici kojima je višezadaćnost od izrazite važnosti, kao i veći zaslon.

Na koncu, predsjednik Samsung Mobilea najavio je i Galaxy Unpacked događaj 10. kolovoza, na kojem će predstaviti novu generaciju sklopivih telefona.

- „Jedva čekam da vam pokažem potencijal naših novih sklopivih telefona kao vrhunskog alata za produktivnost i samoizražavanje. Sada možete učiniti više nego što ste ikada mislili da je moguće, sve odjednom, na jednom uređaju“, zaključuje Roh.