Početne verzije iPhonea 15 Pro i Pro Maxa neće dolaziti s internom memorijom od 128 GB

Cijenu iPhonea 15 Pro i Pro Maxa neće samo dizati kućište od titana i bolje kamere, već i više interne memorije u početnoj inačici – 256 GB

Matej Markovinović srijeda, 9. kolovoza 2023. u 20:45
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Kućište od titana i poboljšani sustav kamere nije jedini razlog zbog kojeg će iPhone 15 Pro i 15 Pro Max biti skuplji. Prema najnovijim informacijama koje je na Weibou objavio Red Lotus Technology, početna inačica ovogodišnjih Pro modela više neće imati 128 GB interne memorije već 256 GB, a moći će se kupiti i verzija s nemalih 2 TB prostora za pohranu.

Predviđa se, stoga, da će početni iPhone 15 Pro koštati isto koliko je koštao prošlogodišnji 14 Pro od 256 GB, što bi u Hrvatskoj trebalo biti oko 1.450 eura. S druge strane, istom bi se tom logikom za početni iPhone 15 Pro Max trebalo izdvojiti oko 1.600 eura. Trenutno nije poznato koliko će koštati najjača inačica s 2 TB interne memorije niti hoće li obični modeli dobiti ovakvu vrstu nadogradnje.

Kao što smo već pisali, svi modeli iPhonea 15 imat će nešto zaobljeniji dizajn kućišta, tanje rubove oko zaslona i dugo iščekivani USB-C priključak. Obični modeli dobit će Dynamic Island umjesto sad već zastarjelog notcha¸ dok će 15 Pro i 15 Pro Max imati kućište od titana, zbog čega će imati nešto veću maloprodajnu cijenu.

Pro modeli trebali bi imati i Appleov A17 Bionic SoC napravljen na 3-nanometarskom proizvodnom procesu i uparen s 8 GB LPDDR5 RAM-a, dok bi obične trebao pogoniti prošlogodišnji A16 Bionic. Očekuje se i da će svi modeli iPhonea 15 imati baterije većeg kapaciteta, što bi moglo rezultirati boljom autonomijom.

Predstavljanje novih iPhonea očekuje se već 13. rujna.