Nije trebalo dugo da kineski proizvođači 'kopiraju' Appleov Camera Control

Nedugo nakon predstavljanja novog iPhonea, Realme je na Weibou objavio da će i jedan njihov nadolazeći mobitel imati namjensku tipku za kontrolu kamere

Matej Markovinović nedjelja, 15. rujna 2024. u 14:43
Camera Control na iPhoneu 16 Pro.  📷 Foto: Apple
Camera Control na iPhoneu 16 Pro. Foto: Apple

Vjerojatno jedan od najzanimljivijih noviteta na modelima iPhonea 16 upravo je tipka Camera Control za koju Apple voli reći da nije tipka, već da je „rezultat promišljene integracije hardvera i softvera“. Radi se, naime, o tipki koja služi, kao što joj i naziv nalaže, za kontroliranje kamere, od fotografiranja i snimanja, pa sve do podešavanja zuma i ekspozicije.

Nije trebalo dugo kineskim proizvođačima mobitela da uvide korisnost te tipke pa je Chase Xu, potpredsjednik i direktor marketinga u Realmeu, objavio na Weibou da će i jedan od njihovih nadolazećih mobitela imati nešto slično. Objavio je i video u kojem prikazuje kako će to točno izgledati u praksi.

Chase Xu objašnjava u videu je uz pomoć te tipke moguće odmah pokrenuti kameru i koristiti ju za razne kontrole, baš kao i na iPhoneu. Ipak, potrebno je priznati da sve to izgleda puno glađe na iPhoneima, ali također treba imati na umu da se ovdje radi o predprodukcijskom uzorku.

Trenutno nije poznato koji će Realmeov mobitel koristiti „kopiju“ Camera Controla.