Neslužbenim kanalima objavljeni službeni renderi Xiaomija 15 i 15 Pro

Xiaomi će 29. listopada održati veliko predstavljanje u Kini na kojem će predstaviti Xiaomi 15 i 15 Pro, svoje nove flagship mobitele

Matej Markovinović petak, 25. listopada 2024. u 16:38
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iako se očekivalo da će Xiaomi predstaviti svoju novu seriju flagship mobitela 20. listopada, to se ipak nije dogodilo. Prema potvrdi izvršnog direktora tvrtke na Weibou, Lu Weibinga predstavljanje će se održati 29. listopada.

No, kako bi čekanje trajalo kraće, tehnički bloger Kartikey Singh objavio je na X-u visokokvalitetne službene rendere Xiaomija 15 i 15 Pro. koje prilažemo u nastavku.

Xiaomi 15

Xiaomi 15 Pro

Naime, Xiaomi 15 Pro može se pohvaliti debljinom od svega 8,35 milimetara i težinom od 213 grama. To bi značilo da je u odnosu na prošlogodišnji model smršavio oko 10 grama. Nadalje, Pro inačica koristi Micro Quad Curved zaslon prekriven drugom generacijom Xiaomijevog Longjing stakla.

Što se, pak, tiče običnog modela, Xiaomi 15 ima zaslon od 6,36 inča s rubovima od 1,38 milimetara sa svih strana. Prema tome, trebao bi konkurirati nadolazećem Findu X8 za najtanje rubove.

Oba modela bit će pogonjena Qualcommovim nedavno predstavljenim Snapdragon 8 Elite SoC-om te će biti prva Xiaomijeva flagship serija koja će koristiti ultrazvučni skener otiska prsta umjesto onog optičkog. To bi u praksi trebalo značiti brže i preciznije otključavanje mobitela, pogotovo u mraku.