Na vanjskom zaslonu Galaxy Z Flipa 5 moći će se koristiti navigacija i gledati videozapisi

Zahvaljujući suradnji između Samsunga i Googlea, na vanjskom zaslonu nadolazećeg Galaxy Z Flipa 5, moći će se gledati videozapisi, odgovarati na poruke i koristiti navigacija

Matej Markovinović utorak, 13. lipnja 2023. u 16:51
Render Samsung Galaxy Z Flip 5.  📷 Foto: MediaPeanut, OnLeaks
Render Samsung Galaxy Z Flip 5. Foto: MediaPeanut, OnLeaks

Kako se bliži datum predstavljanja Samsungovih novih sklopivih mobitela, tako sve više informacija curi u javnost. Već je neko vrijeme poznato da će nadolazeći Galaxy Z Flip 5 imati 3,4-inčni vanjski zaslon, što svakako predstavlja najveću nadogradnju u usporedbi s prethodnim modelom, a kako doznaje SamMobile, južnokorejska će ga tvrtka dobro iskoristiti.

Naime, navodi se da je Samsung surađivao s Googleom kako bi optimizirali aplikacije poput Mapsa, Messagesa i YouTubea za 3,4-inčni zaslon na novom Flipu. To bi, barem u teoriji, značilo da će ga korisnici moći koristiti za odgovaranje na poruke, navigaciju te gledanje videozapisa, bez otvaranja mobitela.

Vanjski zaslon na Z Flipu 4 i vanjski zaslon na nadolazećem Z Flipu 5.  📷 Foto: SamMobile
Vanjski zaslon na Z Flipu 4 i vanjski zaslon na nadolazećem Z Flipu 5. Foto: SamMobile

Optimizacija Googleovih aplikacija za vanjski zaslon novog Flipa, znači da će se Samsungov mobitel istaknuti među konkurentima, koji možda imaju zaslone sličnih dijagonala, ali s manje funkcionalnosti, poput Oppovog Find N2 Flipa. To bi, na koncu, moglo privući i one korisnike koji se i dalje premišljaju oko kupnje sklopivog mobitela.

Osim s većim vanjskim zaslonom, Galaxy Z Flip 5 dolazi s još nekoliko noviteta. Pogonit će ga Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 SoC, isti onaj koji se nalazi u modelima S23 serije, a imat će i poboljšani sustav kamera s većim glavnim senzorom. Predstavljanje se očekuje već krajem srpnja.