Kraj za popularne kompakte? Asus navodno ukida seriju mobitela Zenfone

Zenfone 10 mogao bi biti posljednji model iz Asusove serije mobitela Zenfone. Razlog tome navodno je organizacijsko restrukturiranje unutar tvrtke

Matej Markovinović ponedjeljak, 28. kolovoza 2023. u 07:19

Nije prošlo ni dva mjeseca otkada je Asus predstavio Zenfone 10, a sada stiže vijest da će to biti posljednji model u seriji mobitela Zenfone.

Naime, tajvanski mediji izvijestili su da se unutar Asusa događa organizacijsko restrukturiranje koje smanjuje broj zaposlenika u odjelu za računala diljem Tajvana i Kine. Interni dopis otkriva da se planiralo premjestiti mnoge zaposlenike u odjele za mobilnu telefoniju, ROG i Zenfone, ali se to ipak nije dogodilo jer je ovaj potonji ugašen.

„Dobro upućen izvor ističe da će Zenfone 10 biti posljednja generacija te serije mobitela, a Zenfone tim će se u budućnosti spojiti s drugim odjelima ili će se izravno pripojiti ROG timu“, navodi tajvanski portal TechNews.

Inače, Asusova serija Zenfone na tržištu je još od 2014. godine, no veću je popularnost stekla proteklih godina s modelima Zenfone 8 i Zenfone 9. Radilo se o mobitelima koji su korisnicima nudili flagship specifikacije u kompaktnom kućištu, što je prava rijetkost na tržištu.

Asus se istim receptom vodio i za nedavno predstavljeni Zenfone 10, koji ima 5,9-inčni AMOLED zaslon i Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 uparen s do 16 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Više o tom mobitelu pročitajte u našem tekstu na sljedećoj poveznici.