Google je radio na još jednom sklopivom mobitelu, ali su odustali

Uz Pixel Fold, Google je razvijao još jedan sklopivi mobitel koji ipak nije predstavljen na nedavnoj I/O konferenciji, prvenstveno zbog toga što 'nije bio dovoljno dobar'

Matej Markovinović srijeda, 31. svibnja 2023. u 19:18
Pixel Fold. 📷 Foto: Google
Pixel Fold. Foto: Google

Google je početkom svibnja svoju I/O konferenciju iskoristio i za predstavljanje Pixel Folda, svojeg prvog sklopivog mobitela. No, proteklih se mjeseci, „šuškalo“ da Google zapravo radi na dva sklopiva uređaja, što se sada, zapravo, pokazalo – istinitim.

Naime, Googleova voditeljica dizajna hardvera, Ivy Ross, potvrdila je u novoj epizodi Made By Google podcasta da je tvrtka razvijala još jedan sklopivi mobitel. Međutim, kako i sama navodi, od njega se odustalo jer nije bio dovoljno dobar.

„Ponosna sam na naš tim jer je postojao još jedan sklopivi mobitel kojeg smo razvili, a za koji smo imali dovoljno discipline suzdržati se i reći 'ne, ovaj još nije dovoljno dobar' te stvarno pričekati da bude dobar ili bolji od onih koji su već bili dostupni na tržištu“, rekla je Ross u podcastu.

Ross nije otkrila više detalja, ali nagađa se da je drugi sklopivi mobitel bio sličniji Samsungovom Z Flipu. U svakom slučaju, nije otpisano da Google takav uređaj neće izbaciti u budućnosti.