Sharkoon Rebel C20 ITX - kompaktan, prostran i fleksibilan

Rebel C20 ITX odlikuje se kompaktnim dimenzijama, dovoljno prostranom unutrašnjosti i mogućnošću postavljanja u vodoravan ili uspravan položaj

Stjepan Bilić petak, 19. travnja 2024. u 12:09
Sharkoon 📷 Rebel C20 ITX
Sharkoon Rebel C20 ITX

Sharkoon je predstavio novo računalno kućište iz serije Rebel. Riječ je o ITX modelu punog naziva Rebel C20 ITX. Ovo kućište dizajnirano je za prihvat Mini-ITX matičnih ploča i SFX i SFX-L napajanja. Unatoč kompaktnim dimenzijama unutar kućišta ima dovoljno prostora za smještaj i najvećih grafičkih kartica na tržištu, poput RTX 4090 te radijatora do 360 milimetara. Dodatno, moguće je ugraditi i do devet 120-milimetarskih ventilatora.

Dodatan plus ovog kućišta je mogućnost postavljanja u dva položaja – vodoravni ili uspravni. Kućište dolazi u dvije verzije – sa RGB ventilatorima (Rebel C20 ITX RGB) i bez (Rebel C20 ITX). Kupci koji se odluče nabaviti RGB verziju dobivaju tri predinstalirana 120-milimetarska (adresabilna) RGB ventilatora.

Zahvaljujući perforiranim stranicama Rebel C20 ITX odlikuje se i dobrim protokom zraka, a sva glavna područja usisavanja zraka su zaštićeni filterima protiv prašine. Svojim nenametljivim dizajnom Rebel C20 ITX jednako je prikladan kako za gamerska tako i za poslovna okruženja.

Kućište se odlikuje dizajnerskim minimalizmom, nema nepotrebnih detalja, već se na kućištu uz logo proizvođača još nalaze samo Power i Reset tipke te tri USB (2x USB Type-A, 1x USB Type-C) i jedan audio priključak (3,5-mm).

Kod ugradnje komponenti treba voditi računa da je maksimalna dopuštena dužina grafičkih kartica 36,5 centimetara, a napajanja 17,5 centimetara. Isto tako visina procesorskog hladnjaka ne smije prelaziti 17,5 centimetara.

Dimenzije kućišta su 47,1 x 20,8 x 30,1 centimetara, a masa 6,2 kilograma. Kućište je u potpunosti izrađeno od metala i ima obojanu unutrašnjost. Moguće je ugraditi jedan 3,5“ uređaj i do pet 2,5“ uređaja. Ugradnja optičkih uređaja nije predviđena. Detaljne informacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Sharkoon Rebel C20 ITX i Rebel C20 ITX RGB dostupni su za kupnju po preporučenim maloprodajnim cijenama od 139,90, odnosno 149,90 eura.