Dasch Cam Live nova je Garminova LTE kamera za vozače

Garmin Dash Cam Live ima mogućnost LTE povezivanja, pa se tako može koristiti na daljinu bez dostupne Wi-Fi mreže

Matej Markovinović petak, 6. siječnja 2023. u 16:33
📷 Foto: Garmin
Foto: Garmin

Garmin je predstavio novu Dash Cam Live LTE kameru, koja vozačima nudi pristup vanjskom pregledu vozila uživo. Kamera snima videozapise u 1440p rezoluciji s vidnim poljem od 140 stupnjeva, a za kvalitetniji prikaz danju i noći, tu je i Garmin Clarity HDR optika.

Kako navode iz Garmina, kamera je uvijek uključena, što znači da automatski snima i pohranjuje videozapise u Garmin Drive aplikaciju za pametne telefone, označavajući vrijeme, datum i mjesto gdje se video snimio pomoću ugrađenog GPS-a.

Uz LTE pretplatu čija cijena započinje od 11 eura mjesečno, vozači ne ovise o Wi-Fi povezivanju za dijeljenje videozapisa. Stalna povezivost omogućuje cjelodnevni prikaz uživo, praćenje lokacije, upozorenja o krađi, hitne obavijesti kontaktima, kao i dulje pohranjivanje videozapisa.

Dash Cam Live kamerom može se upravljati i pomoću glasa. Garmin posebice ističe govorne naredbe za spremanje videozapisa, zaustavljanje ili pokretanje snimanja videozapisa i fotografija te još mnogo njih. Tu su i upozorenja za sudare sprijeda, napuštanje trake i obavijesti o kamerama za brzinu, što bi trebalo potaknuti korisnike na savjesniju i sigurniju vožnju. Kamera je već dostupna za kupnju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 400 eura.