World of Tanks obilježava 80 godina od Dana D uz posebne tematske PvE scenarije

Wargaming je odlučio obilježiti okruglu obljetnicu invazije na Normandiju u WoT-u uz prigodne tematske sezonske aktivnosti u poput trodijelne PvE misije koja će se otključavati postupno

Damir Radešić petak, 7. lipnja 2024. u 06:00

U čast 80.obljetnice savezničkog iskrcavanja na Normandiju 6. lipnja 1944., jednog od najodlučnijih trenutaka Drugog svjetskog rata, Wargaming je igračima World of Tanksa priredio poseban program, točnije mini-sezonu unutar veće tromjesečne sezone. U spomenutoj je od danas u igri dostupan novi solo PvE scenarij nadahnut Operacijom Overlord. U prvom stadiju koji traje tjedan dana, igrači upravljaju  američkim tenkom M4A3E8 Sherman s primarnim ciljem probijanja kroz utvrđenu neprijateljsku obranu.

Uništenjem priobalnih bunkera koji štite protuavionske bitnice, aktivirat će se dodatna podrška savezničkih zrakoplova i topništva bojnog broda koje valja iskoristiti u ključnim trenucima. Dakako, uspješnim dovršavanjem ovog scenarija, tenkiste očekuju vrijedne nagrade i u naredna dva scenarija dodatno će prodrijeti na tlo Francuske uz nove, još teže izazove.

Valja spomenuti i glavni battle pass, odnosno sezonu koja traje od lipnja do početka rujna, u kojoj je omogućen napredak kroz tri poglavlja, od kojih uz regularne nagrade, svako u konačnici donosi i poseban tenk s prigodno kreiranim 3D kamuflažnim uzorkom.

Svaka sezona nudi mnogo nagrada koje uključuju obveznice, kredite, dane premium računa, opremu i ostale sitnice, a oni koji žele više, mogu dokupiti naprednu propusnicu kojom dobivaju još vrijednije bonuse. Više detalja o svemu potražite na službenim web stranicama World of Tanksa.