Upravo je izašao Spelunky64 – službeni demake Spelunkyja za Commodore 64

U nezaboravnim spiljskim avanturama odnedavno možete uživati čak i na legendarnom komodorcu. Dakako, pod uvjetom da još uvijek posjedujete ovo famozno računalo koje očito nikada neće izaći iz mode.

Kristian Komorčec srijeda, 11. rujna 2024. u 22:01

Ako se ubrajate među one poklonike jednog od najsimpatičnijih indie roguelikea koji se nikada nisu pomirili s time što dotični djeluje nekako isuviše moderno, onda vas s radošću obavještavamo da ste konačno došli na svoje.

Naime, zahvaljujući trudu developera Paula Kollera i glazbenika/sound effects artista Mikkela Hastrupa, Spelunky je upravo dobio demake rezerviran isključivo za najzagriženije retromane i sve one koji se tako osjećaju.

Spelunky64, kako glasi naziv ove zamamne službene konverzije, moguće je pokrenuti bilo na pravom Commodoreu 64, bilo putem emulatora, a vrijedi također napomenuti i da dotični sadrži sve ključne elemente izvornika poput proceduralno generiranih razina, hrpe itema ili uništivog okoliša. Naravno, sve izuzev nesnosne khm... pomodne grafike, glazbe i zvučnih efekata jer Spelunky64 je ipak jedna skroz-naskroz 8-bitna krasotica, a koja može postati vaša za bijednih 2.99 dolara na Itch.io-u.

U slučaju da vas zanima kako ovo čudo izgleda u pokretu, najnoviji trailer možete pogledati ovdje.