The Witcher 4 je u najnaprednijem stadiju razvoja od svih novih igara CD Projekta

Ekipa CD Projekta radi na nekoliko novih naslova koje nećemo zaigrati uskoro, iako ističu da su najdalje došli s Polarisom, odnosno četvrtim nastavkom popularnog RPG serijala The Witcher

Damir Radešić utorak, 16. srpnja 2024. u 21:06

Kako već neko vrijeme znamo, CD Projekt trenutno radi na najmanje četiri velika projekta od kojih je za remake prvog poglavlja Witchera koji nosi radni naziv Canis Majoris zadužen poljski razvojni tim Fool's Theory, dok na spin-offu ovog serijala rade programeri Molasses Flooda iz Bostona.

Iza kodnog imena Orion krije se nastavak Cyberpunka 2077 koji je dodijeljen internom timu stacioniranom u uredima CD Projekta također u Bostonu, a za Polaris, četvrto poglavlje The Witchera, je dodijeljeno prokušanim originalnim programerima početne ekipe iz Varšave.

Iako i sam spomen navedenih kod brojnih fanova Witchera i Cyberpunka izaziva drhtavicu i znojenje, jedan od glavešina CD Projekta je u nedavnom intervjuu za Flow Games jasno dao do znanja da ih ne trebamo očekivati u skorije vrijeme.

"Većina igara je u vrlo ranim stadijima", tvrdi Pawel Sasko i nastavlja: "Jedina je razlika što će projekt Polaris, dakle nova saga o Witcheru, krenuti s produkcijom ove godine". To doduše ne čudi jer je na The Witcheru 4 zaposleno i najviše ljudi, no kako kaže Sasko, ekipa koja radi na nastavku Cyberpunka 2077 svako malo zapošljava novu radnu snagu i konstantno raste.