Ni dva mjeseca nakon izlaska, Star Wars: Battlefront Classic Collection igra manje od 100 igrača

Remasterirano izdanje Star Warsa: Battlefront će ostati zapamćeno kao jedna od najgorih Star Wars igara svih vremena

Damir Radešić ponedjeljak, 29. travnja 2024. u 11:53

Remasteriranje starijih i nekad omiljenih naslova ima itekako smisla jer pruža priliku starim igračima da ih zaigraju u suvremenijim izdanjima, no ono što je napravio Aspyr sa Star Wars: Battlefront Classic Collectionom je za svaku osudu. Objavljen sredinom ožujka, Star Wars: Battlefront Classic Collection donosi oba originalna Battlefronta, prvi iz 2004., te nastavak iz 2005. godine zajedno sa svim dodacima, što je privuklo brojne ljubitelje Star Warsa i nagnalo ih na izdvajanje nemalih 35 eura.

Kako se pokazalo nakon par dana, igra je uz vrlo lošu grafičku nadogradnju koja nije ni blizu današnjim standardima, bila prepuna tehničkih nedostataka koje je Aspyr obećavao ispraviti, no nakon dvije zakrpe, situacija je jednako loša kao i na dan izlaska. Možda će u nekom trenutku većina problema mahom vezanih uz multiplayer, zbog kojeg su se fanovi najviše i radovali remasteriranom izdanju, ipak biti ispravljena, no sumnjamo da će ikad više mišljenje javnosti biti pozitivno. Od gotovo 7.000 komentara na Steamu, samo je njih 20 posto pozitivno, a kako čitamo, većina igrača je nakon što su se razočarali, zatražila povrat novca.

Oni koji nisu, vjerojatno su ga zadržali iz sentimentalnih razloga i sakuplja prašinu u kolekcijama, jer statistike govore da ga istovremeno zaigra tek nešto više od stotinjak igrača istovremeno, dok ih je u trenutku pisanja ove vijesti tek 44. Ne pamtimo kada je neki multiplayer naslov imao toliko loš rezultat, a pogotovo ne igra koja je na tržištu manje od dva mjeseca. Kako je to jedan komentator dobro napisao, za samo pet dolara više je moguće nabaviti Helldiverse II koji nisu savršeni, ali barem je uz preko 155.000 istovremenih igrača lako pronaći ekipu za napucavanje.