PlayStation 5 prodao se u preko 40 milijuna primjeraka

Predsjednik i izvršni direktor SIE-a, Jim Ryan, kaže da su bili potrebni mjeseci da se lanci opskrbe normaliziraju, ali da su sada dobro opskrbljeni PlayStationima i da je potražnja zadovoljena

Matej Markovinović petak, 28. srpnja 2023. u 22:29
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Od početka prodaje 2020. godine pa do sredine srpnja ove godine, PlayStation 5 prodao se u preko 40 milijuna primjeraka. Usprkos svim problemima u lancu opskrbe, Sony ovo smatra velikim uspjehom s kojim su se i pohvalili na svom službenom blogu.

„Unatoč neviđenim izazovima tijekom pandemije, naši timovi i naši partneri marljivo su radili na isporukama PlayStationa 5. Bili su potrebni mjeseci da se lanci opskrbe normaliziraju kako bismo mogli imati zalihe koje zadovoljavaju potražnju. Sada smo dobro opskrbljeni PlayStationima i velika je potražnja konačno zadovoljena“, priopćio je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.

📷 Foto: SIE
Foto: SIE

Iako se neki igrači ne bi s time u potpunosti složili, Ryan ističe da je PlayStation 5 lansiran s najboljim katalogom igara u povijesti Sonyja. Kaže, naime, da je za PlayStation 5 trenutno dostupno preko 2.500 igara, što uključuje mnogobrojne indie i AAA naslove.

Objavio je, također, listu od 40 igara za koje igrači PlayStationa kažu da su trenutno najbolje. Na listi su pretežito popularne igre poput Modern Warfarea II, Dead Spacea, FIFA-e 2023 i God of Wara.

Top 40 igara prema izboru igrača PlayStationa 5.  📷 Foto: SIE
Top 40 igara prema izboru igrača PlayStationa 5. Foto: SIE