Jedini Kindle s fizičkim tipkama za okretanje stranica odlazi u povijest

Amazon je potvrdio da službeno prestaju s proizvodnjom Kindle Oasisa, jedinog e-čitača u svom asortimanu s fizičkim tipkama za okretanje stranica

Matej Markovinović četvrtak, 17. listopada 2024. u 15:15
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Amazon je ove srijede predstavio cijelu liniju novih e-čitača za elektroničke knjige Kindle, pa je u jednom potezu osvježio postojeće modele te uveo prvi ikada Kindle s ekranom u boji. No, na žalost old school korisnika, jedini Kindle dostupan s fizičkim tipkama za okretanje stranica odlazi u - povijest.

Naime, Amazon je potvrdio za The Verge da službeno prestaju s proizvodnjom e-čitača Kindle Oasis.

„Jednom kad se trenutne zalihe Kindle Oasis prodaju online i u trgovinama, nećemo ponovno naručivati ovaj uređaj. Danas su svi naši uređaji usmjereni na dodirne ekrane, što našim korisnicima najviše odgovara“, rekao je Devon Corvasce iz Amazona.

Podsjetimo, Amazon je prvi put predstavio Kindle Oasis 2016. godine, pozicionirajući ga kao vrhunski e-čitač s tipkama a za okretanje stranica i dizajnom s dodatnim prostorom sa strane, što je omogućavalo lakše držanje jednom rukom. Tvrtka je osvježila ovaj e-čitač 2017. i 2019. godine, ali od tada nije bilo nikakvih novosti za Oasis.

Novopredstavljeni modeli Kindlea donose brojne novitete, poput većeg ekrana i tanjeg formata za Paperwhite, prvi Kindle s ekranom u boji i drugu generaciju Scribea, ali nijedan od njih nema fizičke gumbe za okretanje stranica. Više o novim Amazonovim e-čitačima pročitajte u našem tekstu u nastavku.