Do 2024. će biti isporučeno 100 milijuna pametnih satova

Internetska stranica ResearchAndMarkets predviđa kako će u razdoblju od 2019. do 2024. godine biti isporučeno 108,91 milijun pametnih satova

Matija Pavlić subota, 4. travnja 2020. u 03:15

Prema istraživanju internetske stranice ResearchAndMarkets predviđa se rast tržišta pametnih satova od 14,5% na godišnjoj razini u razdoblju između 2019. i 2024. godine.

U tom razdoblju trebalo bi biti isporučeno oko 108,91 milijun pametnih satova, a tržište raste na krilima  pojačane potražnje za pametnim satovima koji nude praćenje sportskih aktivnosti i zdravlja (posebice nakon aktualne epidemije koronavirusa).

U budućnosti se predviđa dodavanje još više značajki koje prate zdravlje korisnika, koje će čak donekle dosegnuti i razini profesionalne medicinske tehnologije. SAD će i dalje biti glavni pokretač tržišta pametnih satova sve do 2024. godine.

Ističe se i sve veća važnost pametnih satova koji nisu više posve vezani za pametne telefone pa će u budućnosti rasti potražnja za satovima s eSIM komponentom, kao i satova koji će nuditi mogućnost upravljanja pametnim domom (bez nužnosti za posjedovanjem pametnog telefona).

U istraživanju se napominje kako korisnici unatoč prije spomenutom praćenju zdravlja i fitness aktivnosti preferiraju i klasične mogućnosti pametnih satova kao što je kontrola reprodukcije glazbe, prikaz notifikacija, alarmi i mobilno plaćanje.