Facebook omogućuje kreiranje cross-app grupnih razgovora na Messengeru i Instagramu

Ako ste jedan od korisnika kojima je tlaka prebacivati svoje grupno čavrljanje s jedne aplikacije na drugu, onda će vas Facebookov novitet zasigurno obradovati

Matej Markovinović subota, 2. listopada 2021. u 22:05

Facebook aktivno pokušava omogućiti svojim aplikacijama bolju međusobnu povezanost, pa će od sada omogućiti korisnicima da povežu grupne razgovore između Instagrama i Messengera, objavili su u četvrtak na svom blogu.

Cross-app komunikacija olakšala je ljudima da ostanu povezani bez razmišljanja o tome koju aplikaciju koriste. Zapravo, više od 70 posto Instagram korisnika ažuriralo je svoj Messenger kako bi uživali u novim značajkama poput cross-app komunikacije“, objašnjavaju iz Facebooka ističući i da su u obje aplikacije omogućili korisnicima slanje anketa u razgovore, zbog čega će dogovaranje za mjesto izlaska biti puno jednostavnije.

Osim toga, tu su i novi indikatori za grupne razgovore u Messengeru koji označavaju kada neka osoba piše poruku, slično kao što smo navikli vidjeti i u individualnim razgovorima.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tvrtka je prošle godine izbacila i Watch Together značajku na Facebooku, pomoću koje su korisnici zajedno mogli gledati videozapise na platformi, a sada je ona dostupna i za pregledavanje sadržaja s Instagrama.

Na kraju, tu su i nove teme za razgovore na Messengeru inspirirane novim albumom J Balvina i astrologijom.