Twitch ponovno aktivirao kanal Donalda Trumpa

Donald Trump ponovno je dobrodošao na Twitch, popularnu društvenu mrežu za prijenos sadržaja uživo. Kanal mu je u potpunosti vraćen te funkcionalan

Matej Markovinović nedjelja, 21. srpnja 2024. u 17:25

Twitch je ponovno aktivirao kanal bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa nakon što je bio suspendiran zbog napada na američki Kapitol 6. siječnja 2021. godine.

„Ponovno smo aktivirali kanal na Twitchu bivšeg predsjednika Trumpa. Vjerujemo da je vrijedno izravno čuti predsjedničke kandidate kada god je to moguće. Mi i dalje provodimo naša pravila i poduzimamo potrebne mjere kada identificiramo njihovo kršenje. Twitch nema 'politiku javnih osoba', što znači da su svi kanali jednako podložni našim pravilima“, rekao je glasnogovornik Twitcha za The Verge.

Podsjećamo da Twitch nije bila jedina društvena mreža koja je uklonila Trumpov račun. To su učinile praktički sve relevantne društvene mreže, među kojima su i Facebook te Instagram. No, Meta je početkom prošle godine odlučila ukinuti dugotrajnu suspenziju računa bivšeg predsjednika SAD-a, a prošloga su tjedna uklonili i određena ograničenja koja je imao.