FIVE i Endava u Hrvatskoj otvaraju veliki developerski FinTech Hub

Domaća digitalna agencija FIVE, zajedno sa svojim vlasnikom Endavom, otvara novi odjel u području financijskih tehnologija u kojem će zaposliti preko 100 stručnjaka za razvoj softvera

debug.hr utorak, 21. prosinca 2021. u 06:00

Nakon što su ranije ove godine udružili snage, digitalna agencija FIVE i multinacionalna kompanija Endava realizirat će prvi zajednički cilj – stvorit će FinTech Hub koji će realizirati projekte i isporučivati inovativna rješenja u domeni digitalnih plaćanja, bankarstva, trgovine i osiguranja.

Sljedeći korak u suradnji agencije FIVE i Endave bit će širenje postojećih ureda u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, kao i na mjesta u kojima do sada nisu bili prisutni. Cilj im je potaknuti priljev novih stručnjaka koji će, zajedno s Endavinim timovima koji su rasprostranjeni u 21 zemlji diljem svijeta, raditi na rješenjima za FinTech sektor.

Eoin Woods, glavni tehnički direktor Endave i Boško Kustura, glavni operativni direktor FIVE-a
Eoin Woods, glavni tehnički direktor Endave i Boško Kustura, glavni operativni direktor FIVE-a

Tijekom sljedeće godine fokus će biti na izgradnji novih inženjerskih timova vezanih za tehnologije Java, .NET, React, Angular, Snowflake i druge njima srodne, s optimalnom ravnotežom arhitekata, team leadova, seniora, mid-level, i junior developera. Svi oni radit će na platformama, aplikacijama i infrastrukturi koja će podržavati digitalna iskustva koja osmišljava FIVE. To će uključivati i razvoj Open finance platformi i API-ja, redefiniranje poslovnih modela s umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem, kao i izgradnju podatkovnih okruženja ključnih za digitalna iskustva.

Više detalja o novom FinTech Hubu u kojem će biti zaposleno preko 100 domaćih developera pročitajte na našem specijaliziranom developerskom portalu debug.hr.