Rimac Energy isporučuje svoj prvi integrirani baterijski sustav i spaja ga na mrežu

SineStack, visoko integrirani baterijski sustav Rimac Energy, spreman je za isporuku u mjesto Colchester u Velikoj Britaniji te spajanje na tamošnju elektroenergetsku mrežu

Sandro Vrbanus četvrtak, 5. rujna 2024. u 09:55

Rimac Energy, tvrtka u sastavu Rimac Grupe specijalizirana za visoko integrirane sustave za pohranu energije, najavila je isporuku svog prvog sustava SineStack na lokaciju u Colchesteru, Velika Britanija. Ta isporuka predstavlja značajan korak za mladu tvrtku jer će se SineStack po prvi puta spojiti na mrežu na najrazvijenijem tržištu u Europi.

12.000 ciklusa

SineStack koristi naprednu tehnologiju pretvorbe energije koja je usko integrirana s baterijskim ćelijama, kako fizički tako i funkcionalno. Ova inovativna arhitektura, u kombinaciji s adaptivnim softverom, omogućava sofisticiranim modelima različite složenosti da izračunaju jedinstvene unutarnje parametre svake ćelije i dinamički prilagode operacije pretvorbe energije. Time se maksimizira ekstrakcija energije, optimalno uravnotežuju temperature i produžava vijek trajanja, opisuju iz Rimac Energyja svoj proizvod.

Od 2025. godine SineStack će pružati dvije godine rada bez smanjenja kapaciteta, zadržavajući veći energetski kapacitet tijekom cijelog vijeka trajanja baterije, uz vijek trajanja na tržištu od 12.000 ciklusa. Dinamičkim prilagođavanjem jedinstvenim karakteristikama svake ćelije, sustav omogućava i ažuriranja te stalna poboljšanja, postavljajući nove standarde u tehnologiji pohrane energije.

"Izuzetno sam ponosan što smo nakon temeljitog razvoja i testiranja uspješno doveli naš SineStack sustav na tržište. U duhu Rimac DNK, naš proizvod predstavlja značajan tehnološki napredak, nudeći vrhunsku razinu integracije, funkcionalnosti i performansi. Veselim se širenju proizvodnje i primjeni našeg SineStack sustava diljem Europe", naglasio je Wasim Sarwar Dilov, direktor Rimac Energy.