Pojednostavljuje se i proširuje usluga samoposlužnog popravka Apple uređaja

Apple će od 21. lipnja proširiti svoj program samouslužnog popravka kako bi pokrio najnovije proizvode kao što su iPhone 14 i MacBook M2. Osim toga, olakšava i proces samopopravka

Tomislav Stanković srijeda, 21. lipnja 2023. u 00:49
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Od travnja 2022. Apple unutar "Self Service Repair" programa daje pristup priručnicima, originalnim Appleovim dijelovima i alatima koji se koriste na lokacijama Apple Storea i kod ovlaštenih Appleovih servisera, svakome tko ima iskustva u popravljanju elektroničkih uređaja tj. tko se želi upustiti u samopopravak.

Dio tog procesa bio je i telefonski poziv prilikom provjere valjanosti konfiguracije sustava koji je bio neophodan nakon popravka.

Svrha poziva bila je "provjerava autentičnosti originalnih Appleovih dijelova, ažuriranje firmwarea i kalibriranje dijelova kako bi se osigurala maksimalna izvedba i kvaliteta".

S novim promjenama više neće biti potrebno zvati Appleov tim za podršku. Korisnici Self Service Repair programa sada mogu pokrenuti konfiguraciju sustava postavljanjem svojih uređaja u način rada za dijagnostiku i praćenjem upita na zaslonu.

“Samoposlužni popravak također će biti dostupan za True Depth kameru i gornji zvučnik za linije iPhone 12 i iPhone 13 — kao i Mac stolna računala s M1 — u SAD-u, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj i UK”, objavio je Apple.