Unlimited eBooks - mobilna biblioteka koja nudi besplatan pristup velikom broju e-knjiga

Riječ je o aplikaciji koja omogućava pristup više od deset tisuća raznovrsnih e-knjiga koje je onda moguće izravno čitati na vlastitom pametnom telefonu, kad god i gdje god se to poželi, čak i onda kada nije dostupna internetska veza…

Matija Gračanin četvrtak, 11. srpnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Unlimited eBooks  
Namjena Nudi pristup više od deset tisuća e-knjiga
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 11,73 eur godišnje (Gold)

Raznovrsnih mobilnih čitača e-knjiga definitivno ne nedostaje, a tu su onda i aplikacije koje omogućavaju i da se na jednostavan način pronalaze i čitaju e-knjige. Unlimited eBooks aplikacija je koja spada u potonju kategoriju, no od većine se sličnih aplikacija razlikuje po tome što se e-knjige koje nudi mogu čitati besplatno.

Nije riječ o posebno raskošno opremljenoj aplikaciji, no prilično ju je lako koristiti te jednako tako i pronalaziti e-knjige. Razvrstane su prema raznovrsnim kategorijama, a podržano je i izravno pretraživanje ako se zna koji se naslov od desetak tisuća koliko ih je dostupno u biblioteci želi pročitati.

Zgodno je napomenuti da se među knjigama mogu pronaći doista raznovrsni naslovi i literaturu (čak i knjige namijenjene učenju programiranja ili stripovi), a svakako je zgodno i to što je knjige moguće preuzeti kako bi ih se kasnije moglo nesmetano čitati i onda kada nije dostupna internetska veza.

Dakako, za svaku je knjigu moguće doznati hrpicu dodatnih informacija pa čak i ostavljati komentare kako bi se drugima olakšao izbor što pročitati, a tu je i prikaz povezanih knjiga. Iskustvo čitanja e-knjiga solidno je, no na umu treba imati da postoje daleko razrađeniji i fleksibilniji čitači, ali i to da neke knjige jednostavno nisu dostupne i da sama aplikacija povremeno pati od određenih bugova.

Ipak, oni koji traže praktičnu aplikaciju koja omogućava da se uživa u nekoj od brojnih dostupnih knjiga (na engleskom jeziku), svakako bi trebali provjeriti što im može ponuditi Unlimited eBooks. Aplikacije je besplatna, kao i knjige, no tu su oglasi kojih se može riješiti godišnjom pretplatom koja stoji 11,73 eura.