Showly - aplikacija otvorenog koda za praćenje TV serija i filmova

Već je neko vrijeme zamjetan trend hiperprodukcije filmova i TV serija, ali je jednako tako prisutan i sve veći broj streaming servisa, pa je samim time sve teže pratiti gdje se mogu pogledati serije i filmovi i otkrivati nove zanimljive sadržaje. Ova besplatna aplikacija upravo u tome pomaže…

Matija Gračanin petak, 1. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Showly
Namjena Praćenje TV serija i filmova
Android Play Store 
iOS Nema
Cijena Besplatan / 75 kn jednokratno ili od 7 kn mjesečno (Premium)

Pratiti što je novo u svijetu filmova i TV serija danas doista nije lako, i to tim više jer ponuda takvoga sadržaja nikada nije bila izdašnija. Kada se tome pribroji sve veća ponuda brojnih streaming servisa koji pretplatnike nastoje pridobiti tako da su neki filmovi i serije dostupni za gledanje samo putem njih, stvari se dodatno čine složenima.

Srećom, postoje aplikacija koje žele olakšati u snalaženju među doista velikom ponudom filmova i TV serija i pri tome pomoći da se otkrivaju oni sadržaji koji bi trebali biti vrijedni gledanja. Jedna od takvih aplikacija upravo je Showly.

Riječ je o lijepo napravljenoj aplikaciji otvorenog koda koja je namijenjena Android pametnim telefonima, a koja omogućava stvaranje popisa TV serija i filmova koje se gleda (ili se želi pogledati) te se onda prati napredak. Pri tome će se dobivati i obavijesti o novim epizodama, sezonama i premijerama kako se baš ništa ne bi propustilo.

Osim toga, tu je i poseban dio namijenjen otkrivanju filmova i TV serija koje bi vrijedilo pogledati, a svakako je zgodno i to što će jasno biti naznačeno putem kojeg se streaming servisa željeni sadržaj može pogledati. Zadana zemlja za streaming servise je SAD (moguće je naznačiti drugu zemlju, no ne i Hrvatsku), a tu su i neke druge zgodne stvarčice.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali ponešto i ograničena. Zato postoji izdanje Premium s kojim se dobivaju dodatne mogućnosti i sadržaj, no za nju je potrebno plaćati mjesečnu ili godišnju preplatu ili aplikaciju kupiti za 75 kuna jednokratno i tako podržati njezinog autora.