Retro Music Player - klasičan reproduktor glazbe za Android telefone na koji se vrlo lako naviknuti

Konkurencija među reproduktorima glazbe pohranjene na unutarnjoj memoriji telefona prilično je žestoka, a tu svoje mjesto nastoji pronaći i ovaj. Premda ne nudi nešto što se ne može vidjeti i kod brojnih drugih reproduktora, na njega se vrlo lako naviknuti…

Matija Gračanin ponedjeljak, 1. srpnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Retro Music Player
Namjena Dobro opremljeni reproduktor glazbe
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 0,93 eur (Pro)

Retro Music Player, unatoč njegovu nazivu, zapravo je moderan glazbeni reproduktor namijenjen Android pametnim telefonima koji se ističe zgodno osmišljenim sučeljem, ali i solidnim mogućnostima zbog kojih uživanje u osobnoj fonoteci pohranjenoj na unutarnjoj memoriji telefona čini vrlo ugodnim iskustvom.

Nakon instalacije potrebno je dati tražene dozvole kako bi sama aplikacija mogla funkcionirati, a nakon toga će automatski biti detektirana glazba koja se skladišti na telefonu koju je odmah moguće početi slušati. Prednost je to što je glazbu moguće pregledavati prema glazbenicima, albumima, žanrovima i drugo, a tu je i opcija pretraživanja.

Ključni dio Retro Music Playera njegovo je prilično zgodno osmišljeno sučelje (u ponudi su tri osnovne teme, ali i to što nudi niz praktičnih mogućnosti. Tako je tu posebno sučelje osmišljeno za korištenje tijekom vožnje, automatski pregled najslušanijih pjesama (prema glazbenicima i albumima), tu je i posebna podrška za bežične slušalice te drugo.

Podržana je i mogućnost reprodukcije glazbe unutar mapa, dostupan je i niz zgodno osmišljenih widgeta, tu je i tajmer za spavanje, podrška za gapeless reprodukciju, opcija stvaranja korisničkih profila, uređivanje metapodataka, podrška za Chromecast i još štošta drugo. Naravno, osnovna inačica je ponešto ograničena (premda i dalje solidno opremljena), a za sve je mogućnosti potrebno kupiti izdanje Pro koje stoji 0,93 eura.