Replaio Radio - aplikacija za slušanje internetskog radija prilagođena i tabletima

Uz brojne streaming servise za koje je obično potrebno plaćati pretplatu, najbolji način za besplatno uživanje u glazbi slušanje je radijskih postaja koje svoj program emitiraju u putem Interneta. Ovo je aplikacija koja upravo to omogućava…

Matija Gračanin utorak, 16. srpnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Replaio Radio
Namjena Streaming brojnih radijskih postaja
Android Play Store / App Gallery
iOS Nema
Cijena Besplatan / 14 eur (Premium)

Replaio Radio nije ni prva niti najmoćnija aplikacija koja omogućava da se na vrlo jednostavan način uživa u velikom broju radijskih postaja koje svoj program emitiraju i putem Interneta, no jednako se tako ne može reći da ono čemu je namijenjena na odrađuje prilično dobro, a i nudi neke zgodne mogućnosti.

U svojoj bazi nudi više od 50 tisuća radijskih postaja, a može se pohvaliti i solidno osmišljenim sučeljem koje olakšava snalaženje i pronalaženje radijskih postaja koje se želi slušati (sučelje je prilagođeno i tabletima). Primjerice, već će na početnom zaslonu biti ponuđene lokalne radijske postaje, a tu je i mogućnost pregledavanja postaje prema glazbenom žanru.

Replaio Radio nudi i podršku za Chromecast i Android Auto, tu je i mogućnost postavljanja radio budilice, a jednako je tako tu i tajmer za spavanje, pa čak i podsjetnici na radijske emisije koje se želi poslušati na omiljenim radijskim postajama. Osim toga, tu je i mogućnost definiranja kvalitete streaminga ovisno o tome je li telefon spojen na mobilnu ili WiFi mrežu.

Tu su i brojni drugi detalji kao što je automatsko pokretanje pri ostvarivanju Bluetooth veze, opcija dodavanja vlastitih radijskih postaja, dodavanje pjesama u playlistu na Spotifyju te još štošta drugo. Besplatna inačica aplikacije je besplatna, no ograničenih mogućnosti te smanjenih mogućnosti, a tu je izdanje Premium koje stoji 14 eura jednokratno.