Playback - aplikacija koja omogućava reprodukciju video i audio zapisa u pozadini

Neke aplikacije na pametnim telefonima onemogućavaju reprodukciju audio ili video zapisa u pozadini ili onda kad je zaslon isključen, no zato su tu druge aplikacije baš kao što je Playback koje takvo što nadomještaju na vrlo jednostavan način…

Matija Gračanin srijeda, 23. listopada 2024. u 03:50
OSNOVNI PODACI
Naziv Playback 
Namjena Omogućuje reprodukciju multimedije u pozadini
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 2,59 eur

Playback je potencijalno korisna i funkcionalna aplikacija koja omogućuje da se doskoči nezgodnoj činjenici da neke aplikacije onemogućuju reprodukciju video i audio zapisa u pozadini ili kad se zaslon pametnog telefona isključi.

Nije riječ ni o čemu pretjerano naprednom, nego zapravo o web pregledniku koji omogućava pristup čitavom nizu popularnih streaming i drugih servisa (podržano je i pretraživanje dok je tu i mogućnost da se unese proizvoljan URL), a onda jednom kada reprodukcija počne, ona će se nastaviti i onda kada je zaslon isključen.

Osim toga, zgodno je i to što omogućuje i način rada slika u slici (video će biti prikazan u plutajućem prozoru koji je moguće slobodno razmještati po zaslonu), a tu je i jednostavna mogućnost dijeljenja sadržaja s drugima te opcija reprodukcije sadržaja iz drugih aplikacija, što itekako može biti korisno.

Tu je i pregled povijesti surfanja, podrška za favorite, ali i mogućnost reprodukcije multimedije koja je pohranjena na unutarnjoj memoriji telefona. Dakako, mogućnosti i detalja ima još, pa svi oni koji traže način da uživaju u multimediji i onda kad je zaslon isključen (ili traže podršku za sliku u slici), ovo je aplikacija koju bi trebali probati. Besplatna je, no puna inačica koja nudi sve raspoložive mogućnosti stoji 2,59 eura.