Notification Dictionary – značenje označenih riječi iz drugih aplikacija prikazat će kao obavijest

Notification Dictionary jednostavna je aplikacija koja će prikazati značenja riječi kao obavijest i to za riječi označene u aplikacijama koje to omogućavaju označavanje teksta, pri čemu nudi podršku za engleski, francuski, njemački i poljski jezik…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Notification Dictionary
Namjena Rječnik koji značenja riječi prikazuje kao notifikacije
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Premda postoji mnogo načina na koji se vrlo jednostavno može doći do značenja neke riječi, Notification Dictionary to čini ponešto drukčijim, ali svejedno vrlo praktičnim. Naime, potrebno je samo označiti neku riječ iz podržanih jezika za koje se želi dobiti značenjem, dodirnuti opciju Meaning i njezina će se definicija pojaviti kao obavijest.

S druge strane, samu je aplikaciju moguće koristiti i kao klasični rječnik te se osloniti na pretraživanje, dok je istodobno tu i mogućnost pregleda povijesti dosad traženih značenja riječi kao i opcija da se značenje riječ pročita naglas u trenutku kada se pojavi i notifikacija što će sigurno nekima biti zanimljivo.

Notification Dictionary zasad podržava samo četiri jezika i to engleski, njemački, francuski i poljski, a ne nudi neke posebno napredne mogućnosti premda je prisutno nekoliko korisnih detalja. Na primjer, kad se dodirne značenje u obliku notifikacije, ono će biti kopirano, a ako se dulje zadrži, moći će ga se podijeliti s drugima (za to su dostupni i gumbi na samom prozoru obavijesti).

Osim toga, riječi je s njihovim značenjem moguće dodavati i u favorite izravno iz notifikacije te ih kasnije opet pregledavati, a u prilog aplikaciji ide i činjenica što je besplatna. U svakom slučaju, ovo je još jedna aplikacija koja će, iako ne nudi raskošne mogućnosti te postoji niz alternativnih rješenja koje jednako tako prikazuju značenje riječi, sigurno pronaći svoje korisnike.