Fiper – moderan mobilni klijent za čitanje novosti i praćenje blogova na jednom mjestu

Fiper je besplatna aplikacija koja omogućava da se kroz intuitivno sučelje i na jednom mjestu prate raznovrsni mediji, bilo da je riječ o portalima ili blogovima, sve dok god se njihov sadržaj može konzumirati kroz RSS kanale…

Matija Gračanin petak, 6. rujna 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Fiper 
Namjena Modern čitač RSS-a
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Svi oni koji još uvije nisu pronašli omiljen mobilni RSS klijent kako bi kroz jednu aplikaciju brzo dobili pregled najvažnijih novosti, bilo s velikih novinskih portala pa sve malenih mi možda sasvim nepoznatih blogova, upravo bi Fiper mogla biti aplikacija koju traže.

Naime, nudi elegantan dizajn, odmjerene mogućnosti te solidne performanse, pogotovo što se tiče učitavanja članaka s RSS kanala na koje se ima pretplatu. Sve počinje bilo s registracijom koja nije obavezna te onda izborom nekog od već dostupnih RSS kanala razvrstanih u pripadajuće kategorije (inicijalno je moguće izabrati maksimalno 20 kanala).

Nakon toga će se automatski prikazati svi prikupljeni članci kroz koje je moguće skrolati unedogled s time da je moguće mijenjati način prikaza. Klik na članak otvorit će izvorni sadržaj, a svaki je članak onda moguće označiti kao favorit, podijeliti s drugima, uključiti poseban modalitet za čitanje koji će ukloniti sva smetala na stranici na kojoj se članak nalazi te štošta drugo.

Naravno, u svakome je trenutku moguće dodati vlastite RSS kanale kreirajući vlastite liste unutar kojih će ih se smještati, a svakako je zgodno to što Fiper ima poveću bazu RSS kanala pa je druge medije vrlo jednostavno dodavati te pretraživanjem same baze ili je moguće upisati adresu neke stranice te prepustiti Fiperu da sam detektira postoji li RSS kanal.

Mogućnosti i detalja ima još mnogo, pa se Fiper nameće kao još jedan odličan mobilni RSS klijent koji omogućuje da se kroz zgodno i prilagodljivo sučelje dobije svakodnevna doza novosti sa stranica koje se prati. Besplatan je, a zgodno je i to što postoji i web inačica (za nju je potrebno otvoriti korisnički račun).