DualWallpaper - omogućava korištenje različitih pozadinskih slika za dnevnu i noćnu temu

Riječ je o aplikaciji otvorena koda namijenjenoj Android telefoni koja omogućava da se na vrlo jednostavan način podesi koja će se pozadinska slika koristiti, ovisno o tome je li na pametnom telefonu aktivna dnevna ili noćna tema…

Matija Gračanin ponedjeljak, 29. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DualWallpaper 
Namjena Postavljanje wallpapera ovisno i dnevnoj ili noćnoj temi
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Samo jedna od prednosti Android telefona svakako se odnosi na to da ih je moguće prilično podrediti osobnom ukusu, a DualWallpaper je samo još jedna aplikacija otvorena koda koja upravo u tome želi pomoći. Nije riječ ni o čemu previše spektakularnom, no onima koji vole uređivati vizualni aspekt svojega telefona, svakako bi mogla biti korisna.

Naime, omogućava definiranje dvaju setova pozadinskih slika pri čemu će se jedna koristiti kod dnevne, a drugi kod noćne teme. Promjena će se dogoditi automatski i to u trenutku kada se tema aktivira, ali je moguće promjenu definirati i prema željenom vremenu.

Aplikaciju je vrlo jednostavno koristiti, a nakon instalacije je samo potrebno definirati koja će se pozadinska slika koristiti za početni zaslon i zaslon prijave i to za svaku temu. Tu je zgodno primijetiti da je moguće, uz pozadinske slike, namjestiti i da se koristi trenutačna pozadinska slika (nije moguće koristiti video wallpapere), zatim boja ili gradijent.

Nakon toga se definira u kojem će se trenutku dogoditi zamjena pozadinskih slika, a da bi DualWallpaper doista bio aktivan, potrebno je i pomaknuti ručicu pri vrhu zaslona na poziciju uključeno. Drugih mogućnost zapravo i nema, a s obzirom na ono čemu je aplikacija namijenjena, više ih ni ne treba biti premda bismo voljeli vidjeti podršku za naprednije varijante wallpapera. Sve u svemu, DualWallpaper svoj posao obavlja korektno, a pritom je još i posve besplatan (ne prikazuju se ni oglasi).