DMD2 - nadzorna ploča na Androidu za ljubitelje motocikala

Automobili su već odavna opremljeni modernim putnim računalima i ljepuškasto osmišljenim digitalnim nadzornim pločama, a oni koji bi to slično htjeli imati i na svojem motociklu, sada to mogu uz ovu aplikaciju namijenjenu Android telefonima…

Matija Gračanin utorak, 31. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DMD2 
Namjena Nadzorna ploča za motocikle
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / od 4,38 eur jednokratno

Svi oni koji uživaju u vožnji svojim motociklom, ali bi vrlo rado dodatno iskoristili svoj pametni Android telefon, upravo to mogu učiniti s ovom vrlo zanimljivom i dobro opremljenom aplikacijom. Naime, DMD2 pretvara pametne telefone u digitalne nadzorne ploče za motocikle i nudi čitav niz korisnih mogućnosti.

Prije svega je tu podrška za offline navigaciju čitavog svijeta, a kako nudi i topografske karte, nameće se kao idealno rješenje za offroad vožnju. Pritom će znalci sigurno biti zadovoljni i činjenicom da omogućuje učitavanje i snimanje GPX formata što itekako može biti korisno.

Početni zaslon je prilično fleksibilan, no u suštini emulira digitalnu kontrolnu ploču. Budući da podržava i OBD2, moguće ju je povezati s motociklom i prikazivati određene podatke te tako aplikaciju učiniti još korisnijom. Podržava i upravljač CARPE ITER što znači da se aplikacijom, ako se raspolaže s ovom opremom, može upravljati izravno s upravljača motocikla.

DMD2 podržava i proširenja s time da ih trenutačno nudi samo dva; prvi je Map Plugun kroz koji se dobivaju topografske offline mape kao i podrška za GPX  (proširenje stoji 11,28 eura godišnje ili 63,04 eura doživotno), a drugi je Roadbook koji dodaje podršku za učitavanja PDF roadbook datoteka (ovo proširenje stoji 6,24 eura jednokratno).

Naravno, DMD2 ima još brojne druge mogućnosti, a osnovna inačica je besplatna s time da se moraju tolerirati oglasi. Ako se oglasa želi riješiti, onda je potrebno platiti 4,38 eura jednokratno. Sve u svemu, riječ je o aplikaciji koja će neupitno biti zanimljiva zagriženim ljubiteljima vožnje motocikala.