Bergfex - praktična navigacija za sve ljubitelje boravka u prirodi i na otvorenom

U moru brojnih drugih sličnih aplikacija koje se specijaliziraju za navigaciju i planiranje ruta kada se sprema krenuti na planiranje, vožnju biciklom ili neku drugi aktivnosti u divljini, Bergfex se uspijeva nametnuti kao jedna od ponajboljih aplikacija prilagođenih početnicima i najzahtjevnijima…

Matija Gračanin utorak, 13. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bergfex 
Namjena Sjajna aplikacija za navigaciju u prirodi
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 2,49 eur mj (Pro)

Istinski ljubitelji boravka na otvorenom, bilo da je to obična šetnja, ozbiljnije planiranje, vožnja brdskog bicikla ili skijanje (kad je sezona), u ovoj će aplikaciji pronaći sve što je potrebno kako bi planirali svoje rute te se snalazili jednom kada se nađu na otvorenom i to pogotovo na Alpama.

Naime, nudi prilično detaljne mape zajedno s ogromnim brojem planinarskih staza, skijaških tura, biciklističkih ruta diljem Europe (pokrivena je od određene razine i Hrvatska). Naravno, uz rute koje je moguće i samostalno planirati, tu je i navigacija (nudi i podršku za offline navigaciju) jednom kada se doista i krene u svoju iduću avanturu u prirodi.

Uz samu navigaciju i solidne mape, Bergfex se ističe i činjenicom da može snimati rute te prikupljati čitav niz statističkih podataka, pa se time transformira u odlično rješenje za praćenje učinkovitosti aktivnosti na otvorenom što je posebno korisno onda ili kada se želi dovesti u formu ili možda izgubiti na tjelesnoj težini ili kada se samo želi imati uvid u tipične podatke kao što je prijeđeni put, nadmorska visina i brzina kretanja radi kasnije analitike.

Podržava šačicu uređaja s kojima se može upariti putem Bluetootha, nudi i podršku za uvoz GPX formata (napravljene rute mogu biti izvezene u isti taj format), a ti je i čitav niz drugih mogućnosti. Naravno, osnovna inačica je limitirana mogućnostima, a za sve što ova bogato opremljena aplikacija može ponuditi, potrebno je plaćati pretplatu za izdanje Pro koje stoji 2,49 eura mjesečno (naplaćuje se godišnja pretplata koja stoji 29,86 eura).