Samsungov One UI 7 donosi nove sistemske ikone i još mnogo toga

Iako još nije službeno potvrđeno kada će Samsung izdati One UI 7, dugogodišnji analitičar Ice Universe navodi da bi se to moglo dogoditi do kraja ovog mjeseca

Matej Markovinović subota, 10. kolovoza 2024. u 12:22
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Krajem srpnja pisali smo o tome kako će Samsungov One UI 7 donijeti velike promjene u pogledu samog dizajna sučelja. Prema tadašnjim informacijama, korisnici mogu očekivati odvajanje brzih postavki od ploče s obavijestima te zaobljeniji dizajn.

No, nekoliko dana nakon izlaska te vijesti, dugogodišnji Samsungov analitičar Ice Universe objavio je više detalja o promjenama koje korisnici mogu očekivati s novim Samsungovim sučeljem. On tvrdi da će One UI 7  imati nove sistemske ikone, potpuno novu pozadinu sučelja, dodatni set postavki na dnu zaključanog zaslona i prilagođene prečace za aplikacije.

Promjene koje će, prema Ice Universu, donijeti One UI 7 📷 Screenshot: Weibo
Promjene koje će, prema Ice Universu, donijeti One UI 7 Screenshot: Weibo

Osim toga, Ice Universe navodi da će i početni zaslon doživjeti značajnu nadogradnju s dodavanjem brojnih widgeta različitih veličina, što će omogućiti veću razinu prilagodbe. S ciljem poboljšanja korisničkog iskustva, sučelje kamere također će biti redizajnirano i intuitivnije za korištenje.

Samsung uvodi i nove animacije otvaranja i zatvaranja aplikacija, kao i osvježene animacije obavijesti, otključavanja, dodira i povratka na početni zaslon. Službeni izlazak One UI-ja 7 očekuje se do kraja ovog mjeseca.