Ako ste mislili da je Apple Vision Pro skup, stiže verzija s 18-karatnim zlatom

Za obični Vision Pro potrebno je izdvojiti 3.499 dolara, a za Caviarovu luksuznu inačicu treba 'ispljunuti' barem 10 puta više

Matej Markovinović utorak, 4. srpnja 2023. u 19:52
Apple Vision Pro Caviar Edition.  📷 Foto: Caviar
Apple Vision Pro Caviar Edition. Foto: Caviar

Nakon iPhonea 14 Pro s ugrađenim Rolexom, ruska tvrtka za izradu luksuznih preinaka, Caviar, napravila je Apple Vision Pro Caviar Edition. Kao što vjerojatno prepostavljate, radi se o „nabrijanom“ Appleovom naglavniku koji je napravljen od 18-karatnog zlata i još ponekih, luksuznih materijala kojih se ne bi posramila ni britanska kraljevska obitelj.

„Traka za glavu izrađena je od legendarne Conolly kože, iste one koja se koristi u britanskom kraljevskom dvoru i u Rolls-Royceu. Mekana i izdržljiva, smatra se jednom od najboljih koža na svijetu, nudeći vlasniku maksimalnu udobnost“, pohvalio se Caviar.

Apple Vision Pro Caviar Edition.  📷 Foto: Caviar
Apple Vision Pro Caviar Edition. Foto: Caviar

Za izradu ove luksuzne preinake, Caviaru su glavna inspiracija bile Tom Fordove preklopne naočale i Guccijeva skijaška maska. Iz tog su razloga odlučili ponuditi korisnicima opciju skrivanja transparentnog prikaza očiju, odnosno značajke EyeSight kojom se Apple posebno hvalio na svom predstavljanju prošloga mjeseca.

Dok obični Vision Pro košta 3.499 dolara, Caviar Edition bit će dostupan za kupnju po početnoj cijeni od vrtoglavih 39.900 dolara. Visokoj cijeni svakako ne pomaže ni to što je Caviar odlučio napraviti samo 24 primjerka luksuznog Appleovog naglavnika.