Streaming servis Apple TV+ također bi mogao prikazivati reklame

Uvođenje nešto jeftinijih razina pretplatničkih paketa, koji potom uz video sadržaje plasiraju i oglase, pokazalo se kao novi trend u svijetu televizijskog streaminga, pa će ga istražiti i Apple

Sandro Vrbanus nedjelja, 26. veljače 2023. u 18:17

Čini se kako bi Apple mogao krenuti stopama svojih konkurenata na tržištu video streaminga, pa početi uvoditi reklame, koje bi se prikazivale gledateljima usluge Apple TV+. Ta je usluga lansirana krajem 2019. godine i pozicionirana je kao i svaki drugi streaming servis – za relativno povoljnu mjesečnu pretplatu nudi gledanje filmova i serija, a odnedavno i odabranih sportskih prijenosa uživo.

Zar i ti, sine Time?

Nakon HBO Maxa, Netflixa i servisa Disney+, i Apple TV+ mogao bi u budućnosti nuditi nešto jeftiniju razinu pretplatničkih paketa. U njima bi potom, unutar filmova i serija, gledateljima s vremena na vrijeme bile plasirane reklame, čime bi kompanija sufinancirala svoju uslugu i produkciju sadržaja. Ova informacija stigla je u medije, budući da je Apple nedavno zaposlio reklamnu stručnjakinju Lauren Fry, za koju neslužbeni izvori kažu da će im pomoći u izgradnji poslovnog modela oglašavanja unutar usluge Apple TV+.

Pretplata na Apple TV+ za sada nije dostupna gledateljima iz Hrvatske. U SAD-u košta 7 dolara (donedavno je koštala tek 5 dolara) mjesečno, a pretplatnici mogu dobiti i određeno probno razdoblje besplatno: tri mjeseca u slučaju da kupe neki od novih Appleovih uređaja, jedan mjesec u slučaju da se odluče na objedinjenu pretplatu Apple One, ili tek sedam dana u ako uzmu samo pretplatu na Apple TV+.