Prvi Netflixov prijenos sporta uživo bit će turnir u golfu s vozačima Formule 1

Na posebnom egzibicijskom natjecanju The Netflix Cup sučelit će se četiri aktualna vozača Formule 1 i četiri profesionalna igrača golfa. Sve će se prenositi iz Las Vegasa uživo na Netflixu

Sandro Vrbanus petak, 20. listopada 2023. u 16:16

Netflix, nakon nekoliko godina najava i priprema, počinje sa sportskim prijenosima uživo. Prvi će sportski događaj na toj streaming platformi biti promotivnog karaktera. "O istom trošku" platforma će njime promovirati svoje prijenose sporta uživo, svoju popularnu seriju o Formuli 1, Drive to Survive te isto tako vlastitu seriju o igračima golfa, Full Swing.

Formula vs. golf

Na egzibicijskom turniru The Netflix Cup, najavljenoga krilaticom Swing to Survive, sučelit će se po četiri predstavnika svijeta automobilizma i golfa. Sve će se održati 14. studenoga na terenu golf kluba Wynn u Las Vegasu, a kao najava povratka utrka Formule 1 u taj grad. Utrka ulicama Las Vegasa vozi se, po našem vremenu, 19. studenoga.

Nekoliko dana prije utrke bolide će golf palicama zamijeniti vozači Alex Albon (Williams Racing), Pierre Gasly (BWT Alpine F1 Team), Lando Norris (McLaren Racing) i Carlos Sainz (Scuderia Ferrari). Suparnici na travnatom terenu bit će im profesionalni igrači iz PGA Toura: Rickie Fowler, Max Homa, Collin Morikawa i Justin Thomas. Kako bi okršaj bio koliko-toliko uravnotežen, natjecat će se u parovima, koje će činiti po jedan vozač i jedan profesionalni golfer. Natjecanje će biti po principu "final foura", a pobjednicima će pripasti čast osvajanja prvog Netflix kupa.

Natjecanje će s prijenosom uživo započeti u ponoć po hrvatskom vremenu, u noći s utorka (14. studenoga) na srijedu (15. studenoga).