Suradnja LG-a sa SoundHoundom na razvoju glasovne AI tehnologije

Kompanije će nastojati unaprijediti način korištenja automobila uz integraciju virtualnog asistenta u LG-evim infotainment rješenjima

Bug.hr petak, 29. srpnja 2022. u 18:37

LG Electronics potpisao je memorandum o razumijevanju s kompanijom SoundHound AI Inc., globalnim igračem u području glasovne umjetne inteligencije s ciljem zajedničkog razvoja napredne glasovne AI tehnologije za sljedeću generaciju sustava infotainmenta u vozilima (IVI – in-vehicle infotainment).

Na taj će se način LG-evi IVI sustavi i SoundHoundova glasovna AI platforma, koja omogućava razgovornu glasovnu kontrolu, integrirati u zajedničko rješenje.

SoundHoundova glasovna AI platforma temelji se na tehnologijama Speech-to-Meaning i Deep Meaning Understanding, koje su dovele do evolucije u području glasovnog upravljanja od tradicionalnog sučelja po principu command-and-control do intuitivnijih razgovornih funkcionalnosti za vozače i putnike.

Suradnja dviju kompanija također će korisnicima pružiti pogodnosti korištenja SoundHoundovih partnerstava u području glasovne trgovine – vozači i putnici tako će moći plaćati gorivo i parkiranje ili čak naručiti hranu izravno iz svojih vozila, jednostavnim korištenjem mikrofona i zaslona infotainmenta. Takva glasovno kontrolirana trgovina mogla bi pomoći i proizvođačima originalne opreme u stvaranju novih izvora prihoda.

Nakon što je u početku bila dostupna samo kao dodatna oprema u određenim luksuznim modelima vozila, primjena tehnologije prepoznavanja glasa sve je raširenija u automobilskoj industriji. S poboljšanjem sigurnosti i jednostavnosti korištenja, glasovna AI tehnologija omogućit će proizvođačima automobila razvoj niza usluga s pomoću kojih će vozači moći obavljati različite zadatke, pri čemu neće morati koristiti ruke ili skretati pogled s prometnice.

Virtualni asistenti

Budući da se tijekom sljedećeg desetljeća očekuje značajan rast tržišta virtualnih asistenata, sve više proizvođača automobila prepoznaje potrebu za uvođenjem opcija prepoznavanja glasa u svoje programe vozila.

„Uzbuđeni smo zbog suradnje sa SoundHoundom i veselimo se pružanju novih iskustava tijekom boravka u vozilu kroz besprijekornu integraciju njihove AI platforme s našom najnovijom arhitekturom IVI-sustava“, izjavio je Eun Seok-hyun, predsjednik kompanije  LG Vehicle component Solutions (VS). „Ovo partnerstvo pomoći će nam u zadovoljavanju potreba naših korisnika u automobilskoj industriji i stvaranju inovativnih rješenja koja će pomoći u razvoju budućnosti mobilnosti."

„Suradnja s LG-em pomoći će svim proizvođačima automobila u stvaranju infotainment iskustva s glasovnim upravljanjem koje su korisnici počeli očekivati u svakom dijelu svog života,” izjavio je Keyvan Mohajer, predsjednik i izvršni direktor SoundHounda. „Ulazimo u eru u kojoj ljudi žele razgovarati s uređajima onako kako razgovaraju jedni s drugima te očekuju da će te interakcije biti korisne i proaktivne. Takvo je iskustvo moguće zahvaljujući najnaprednijoj glasovnoj AI-tehnologiji.”