OnePlus TV stiže sa osam zvučnika

Kako se bliži kraj mjeseca tako i OnePLus sve više otkriva značajke svog prvog pametnog televizora kojeg će uskoro predstaviti – imat će osam zvučnika i podršku za Dolby tehnologije

Stjepan Bilić četvrtak, 5. rujna 2019. u 06:00

OnePlus će uskoro predstaviti svoj prvi pametni televizor. Za sada je njegov naziv jednostavno OnePlus TV, a hoće li u konačnici imati neki zvučniji, saznat će se krajem mjeseca kada bi televizor trebao biti i službeno predstavljen.

Po dobrom starom običaju, u tjednima prije predstavljanja polako se otkrivaju i glavne značajke uređaja. Već smo pisali kako će OnePlus TV imati 55-inčni QLED zaslon koji će prema dostupnim podacima imati razlučivost od 1.920 x 1.080 točaka, a sada se u reklamnim materijalima spominje i 4K razlučivost.

Nadalje, spominju se još i Medaitekov MT56760 SoC, ARM Mali-G51 grafika te oko 3 GB RAM-a. Kao i većina drugih pametnih uređaja i OnePlus TV temeljit će se na Android platformi. Prema izvoru radi se o Androidu 9.0 Pie s prilagođenim korisničkim sučeljem.

Sada je postalo poznato i kako će osim dobre slike, OnePlus TV nuditi i dobar zvuk, što je osnova svakog dobrog multimedijalnog iskustva. Prema izvoru, zvučnika će biti ukupno osam ukupne snage 50W. Da bi iskustvo gledanja i slušanja bilo što bolje, OnePlus TV će imati i podršku za Dolby Vision i Dolby Atmos tehnologije.

Podsjetimo, nedavno je OnePlus obećao i trogodišnju softversku podršku pa je za očekivati kako će OnePlus TV uz Android 10, dobiti i nadogradnju na barem još jednu veliku inačicu Androida – Android 11.

Prema dosadašnjim saznanjima, OnePlus TV je trebao biti predstavljen krajem ovog mjeseca, negdje između 25. i 30. rujna 2019, a po novome termin je 26. rujna. U to vrijeme očekuju se i novi OnePlus 7T i OnePlus 7T Pro pametni telefoni.