Xiaomi će predstaviti Pad 7 ove veljače?

Xiaomi Pad 7 trebao bi biti pogonjen Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen 2, dok će Pro inačica imati noviji Snapdragon 8 Gen 3

Matej Markovinović petak, 26. siječnja 2024. u 06:00
Xiaomi Pad 6. 📷 Foto: Xiaomi
Xiaomi Pad 6. Foto: Xiaomi

Nije prošlo ni godinu dana od izlaska Xiaomijevog Pada 6, a sada se već ozbiljno govori da kineska tvrtka planira predstaviti Pad 7 ove veljače. Prema informacijama koje je objavio renomirani leaker Digital Chat Station, novi tvrtkin tablet bit će pogonjen Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen 2, dok će Pro inačica imati noviji Snapdragon 8 Gen 3.

Bilo da je riječ o običnom ili Pro modelu, ovo je značajni napredak po pitanju SoC-a u odnosu na Xiaomi Pad 5 i Pad 6 koji su koristili i u vrijeme svoga izlaska stariji Snapdragon 860, odnosno Snapdragon 870, piše GSM Arena.

Od ostalih specifikacija, Digital Chat Station navodi da će Pad 7 doći s podrškom za 100-vatno brzo punjenje, a Pad 7 Pro će imati OLED zaslon.

Ako se ovo sve pokaže točnim, skok između Pada 6 i Pada 7 bit će značajan, osobito po pitanju SoC-a. No, kao što je i do sada bila praksa, Xiaomi najvjerojatnije neće izbaciti Pad 7 Pro na europsko tržište, već će ga „sačuvati“ samo za „Kinu“.

Više će se znati ove veljače kada se očekuje predstavljanje.