GeForce Experience ide u mirovinu, Nvidia predstavila novu aplikaciju

Nvidia App je aplikacija koja spaja Control Panel i GeForce Experience u jedinstveno korisničko sučelje te tako olakšava korisnicima prilagodbu postavki

Matej Markovinović ponedjeljak, 26. veljače 2024. u 06:00
📷 Foto: Nvidia
Foto: Nvidia

Nvidia je ovoga tjedna najavila značajne promjene u svojem softverskom ekosustavu za računala, koje su, kao što mnogi korisnici njihovih grafičkih kartica znaju, djelovale pomalo fragmentirano.

Naime, za kontrolu osnovnih postavki zaslona bilo je potrebno koristiti Nvidia Control Panel, dok je za preuzimanje ažuriranja upravljačkih programa i automatsku optimizaciju postavki igara za ciljane performanse, bio potreban GeForce Experience uz nezaobilaznu prijavu putem Nvidia računa.

No, kako prenosi The Verge, tvrtka službeno uvodi Nvidia App, aplikaciju koja spaja Control Panel i GeForce Experience u jedinstveno korisničko sučelje, uz povezivanje s drugim njihovim aplikacijama i funkcijama. Dizajn aplikacije u potpunosti je promijenjen, a valja istaknuti da za preuzimanje ažuriranja upravljačkih programa više nije potrebna prijava u Nvidia račun.

Jedan od najzanimljivijih dijelova nove aplikacije svakako je kontrolni centar GPU-a, koji integrira optimalne postavke igara iz GeForce Experience i zasebne kontrole kroz aplikaciju Control Panel. To bi u praksi značilo da korisnici mogu prilagoditi postavke igara i upravljačkih programa na jednom mjestu ili pak napraviti pojedini profil s određenim postavkama za sve igre i aplikacije.

Iz Nvidije kažu da je u planu integrirati sve značajke iz Control Panela u novu aplikaciju, uključujući i postavke zaslona te videa, a dodat će i opciju za overclocking GPU-a te povratak na starije verzije upravljačkih programa. Ipak, neke će značajke biti uklonjene, poput one za prijenos uživo na Twitchu i YouTubeu.

📷 Foto: Nvidia
Foto: Nvidia

Više o novoj Nvidijinoj aplikaciji saznajte na njihovoj službenoj stranici.