Google Cloud najavio AI ažuriranje svoje usluge, za upravljanje API-jem, Apigee

Apigee je platforma za razvoj i upravljanje API-jima, a pruža sigurnost, ograničavanje brzine, kvote, analitiku i drugo. Sada omogućava i otkrivanje potencijalnih napada na poslovnu logiku

Tomislav Stanković utorak, 25. travnja 2023. u 13:59
📷 Image: Bastian Riccardi, Unsplash
Image: Bastian Riccardi, Unsplash

Nove značajke tiču se zaštite API-ja pomoću novih modela strojnog učenja koji su obučeni, na Googleovim internim podacima, za otkrivanje potencijalnih napada na poslovnu logiku.

Takvi se napadi odnose na nedostatke u dizajnu i implementaciji aplikacija koji zlonamjernim akterima omogućuju izazivanje neželjenog ponašanja što može biti teško identificirati.

"S rastom API prometa, poduzeća diljem svijeta također doživljavaju porast zlonamjernih API napada, zbog čega je sigurnost API-ja sve veći prioritet", rekla je Shelly Hershkovitz, voditeljica proizvoda u Google Cloudu.

Advanced API Security će moći detektirati ponašanje poput napadača s kontrolom nad poslužiteljem koji mijenja "obrasce aktivnosti" navedenog poslužitelja.

📷 Image: Apigee
Image: Apigee

Prema studiji koju je naručio Silver Tail Systems, 90% tvrtki izgubilo je prihod zbog napada na poslovnu logiku između 2011. i 2012. godine, prenosi TechCrunch.