RIT Croatia dodjeljuje pune stipendije za američke sveučilišne studije u Zagrebu

RIT Croatia, međunarodni kampus američkog sveučilišta RIT, dodjeljuje dvije pune stipendije za američke sveučilišne studije koji se izvode u Zagrebu.

RIT Croatia srijeda, 9. ožujka 2022. u 17:00

RIT Croatia, međunarodni kampus američkog sveučilišta RIT, dodjeljuje dvije pune stipendije za američke sveučilišne studije koji se izvode u Zagrebu.

Stipendije će se dodijeliti pobjednicima poduzetničkog natjecanja koje organizira koledž. Natjecanje je namijenjeno budućim poduzetnicima, odnosno onima koji žele razviti relevantna znanja i vještine kojima će svoje poslovne ideje pretvoriti u stvarnost. Prijaviti se mogu učenici nižeg socio-ekonomskog statusa koji upravo završavaju srednju školu (maturanti) ili su srednju školu završili u prethodne dvije godine (2020/2021 i 2019/2020). Najbolji kandidati osvajaju punu stipendiju od 26 000 eura za američke sveučilišne studije na zagrebačkom kampusu RIT Croatia: Informacijske tehnologije (1) i Međunarodno poslovanje (1).

RIT je jako dobro poznat u međunarodnoj STEM zajednici; između ostalog riječ je o trećem po redu sveučilištu po broju diplomanata preddiplomskog studija u STEM području među svim privatnim sveučilištima u SAD-u. RIT je poznat po obrazovanju koje studente priprema za tržište rada kroz hands-on pristup, iskustveno učenje te jedinstveni program stručne prakse. Tijekom četiri godine, studenti Informacijskih tehnologija provedu minimalno 800 radnih sati radeći za renomirane lokalne i multinacionalne tvrtke iz IT industrije. Studenti po uspješnom završetku studija stječu američku i hrvatsku diplomu koje svakako pomažu u razvoju (međunarodne) karijere.

Detaljne informacije o procesu prijave i natjecanju nalaze se ovdje. Rok za prijavu na natječaj je 20.3.2022.