Putujte pametno: pronađite najjeftinije letove pomoću ovih trikova

Putovanje zrakoplovom je veoma uzbudljivo i zanimljivo iskustvo. Otvara vam prozore u svijet i širi horizonte. Ali kada je riječ o pronalaženju i rezerviranju jeftinih letova, onda tek počinje prava briga i nervoza.

eSky.hr četvrtak, 13. srpnja 2023. u 13:28

Koga ne bi frustrirala beskrajna potraga na internetu za najboljim popustima i najjeftinijim letovima za vašu omiljenu destinaciju iz snova? Zato vam u nastavku koji slijedi donosimo nekoliko trikova kako brzo i lako doći do jeftinih aviokarata.

Zašto se isplati kombinirati aviokompanije?

Kad aviokarte rezervirate kod jedne aviokompanije, ograničeni ste na njihove mogućnosti. Međutim, ako želite uštedjeti novac, pokušajte rezervirati letove kod različitih tvrtki. Primjerice, ako putujete na relaciji https://www.esky.hr/avio-karte/ci/zag/ci/dbv/zagreb-dubrovnik, rezervacija putovanja u oba smjera kod iste aviokompanije možda nije najekonomičnija opcija. Umjesto toga, provjerite koliko bi vaš koštao let u jednom pravcu s jednim avioprijevoznikom, a koliko bi vas koštao povratni let s drugim. Na ovaj ćete način usporediti cijene te dobiti uvid u sve mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju kako biste pronašli najbolju ponudu.

Jeste li probali koristiti online pretraživače letova?

Skyscanner je veoma popularan alat za pronalaženje jeftinih letova za odredišta širom svijeta. Ova platforma omogućuje svim korisnicima pretraživanje i usporedbu cijena letova na jednom mjestu različitih avioprijevoznika, što definitivno olakšava pronalaženje najboljih mogućnosti koje bi odgovarale vašem proračunu.

Možete se poslužiti i eSky.hr platformom; sve što trebate učiniti je unijeti svoje mjesto polijetanja i slijetanja te datume putovanja, a platforma će prikazati popis dostupnih opcija zajedno s cijenama i svim drugim važnim podatcima. Potražite i provjerite brojne ponude letova iz https://www.esky.hr/avio-karte/ci/zag/0/0/zagreb i odaberite zanimljivu destinaciju. Brzo, lako i jednostavno možete filtrirati rezultate prema cijeni, trajanju leta i drugim čimbenicima.

Potražite niskobudžetne aviokompanije

Niskobudžetne aviokompanije obično nude znatno jeftinije karte za razliku od svoje konkurencije. Može se naslutiti da ćete u tom slučaju u avionu imate manje prostora za noge, nećete imati besplatni obrok tijekom leta i tako dalje, što je inače obično pokriveno skupljom cijenom karte drugih, popularnijih zrakoplovnih kompanija.

Dodatni savjeti za jeftine letove

Stručnjaci savjetuju da tražite letove utorkom, srijedom i subotom. Tih su dana obično najmanje gužve i karte su jeftinije nego ostalih dana. Ponekad znaju biti i do 70% jeftinije u odnosu na cijenu leta, primjerice, ponedjeljkom. Zatim, uvijek je preporučljivo rezervirati dvije jednosmjerne karte umjesto povratne koja je u nekim situacijama znatno skuplja. Ovo će vam omogućiti da kombinirate zrakoplovne tvrtke.

Vjerujemo da vam je svima jasno da i doba godine također igra važnu ulogu u određivanju cijene aviokarata. Srpanj i kolovoz su najskuplji mjeseci pa ih treba izbjegavati. Međutim, ako vaše karte za ljetno putovanje rezervirate još u rujnu ili listopadu, sigurno ćete proći puno jeftinije nego da te iste karte kupujete na proljeće. Dakle, važno je biti fleksibilan s datumima putovanja. Ako se donijeli odluku da želite posjetiti Pariz, onda rezervirajte karte za jesen ili proljeće kada su manje gužve, a cijene karata niže.

Prije rezerviranja leta provjerite hoće li cijena biti jeftinija ako ćete kartu platiti u drugoj valuti. U nekim slučajevima ranije spomenute niskobudžetne aviokompanije često omogućuju plaćanje u valuti zemlje iz koje polijećete, no nije uvijek takav slučaj. Osim toga, kod kupovine karata online putem vaše kreditne kartice provjerite hoćete li platiti kakvu naknadu za inozemne transakcije.