Ovo su trenutno najbolji gaming televizor i prijenosni projektor na tržištu

Od iznimne kvalitete prikaza za uživanje u gaming i opuštajućem sadržaju, kao i brojnim korisnim funkcijama, Samsung Neo QLED 4K i The Freestyle nude sve što jednom obožavatelju tehnologije treba

Samsung četvrtak, 23. lipnja 2022. u 06:00

Više na:

IT industrija je natjecateljska industrija, a međusobno natjecanje diktira trendove. Televizori sada mogu imati ulogu prave gaming zvijeri, i to ne samo za konzole. Sve veću popularnost bilježe i prijenosni projektori, gdje njihova kompaktnost omogućava projekciju bilo kuda. Bez obzira što tržište pršti dobrim proizvodima, ipak su neki „bolji među boljima“.

U ponudi televizora s gaming mogućnostima impresionirao nas je model Samsung Neo QLED 4K QN90B. Nadalje, našu najveću pažnju na tržištu prijenosnih projektora izazvao je The Freestyle bežični projektor, predstavljen još početkom godine za vrijeme CES-a 2022. U nastavku donosimo što nam se svidjelo.

Neo QLED 4K QN90B – pravi omjer dobivenog i uloženog

Ovaj model renomiranih Samsung Neo QLED 4K televizora nudi sve što treba za maksimalnu uživanciju i u vizualnim i u audio detaljima omiljenih gaming naslova. Za početak, vizualno bogate igre poput The Witchera, Assasins Creeda ili Grand Turisma kao popularnih konzolaških naslova dobit će i dodatni grafički „šmek“ zahvaljujući Quantum Matrix tehnologiji koja precizno upravlja Quantum Mini LED diodama. Time se postiže još bolje upravljanje svjetlinom kako bi se detalji, bez obzira na brightness, maksimalno istakli. Da se i najsitniji detalji dodatno istaknu, tu je Quatum HDR 32x tehnologija za precizan kontrast.

Kada se grafička okolina promjeni, doslovno u skok će svake nove grafičke uvjete pratiti i iznimno inteligentan Neo Quantum 4K procesor. Procesor analizira prikaz i automatski prilagođava najbolje postavke za scene na zaslonu, kao i da uvijek imate 4K rezoluciju bez obzira na grafičke sposobnosti igre.

Ljubiteljima trkačkih igara svakako će se svidjeti opcija Motion Xcelerator Turbo Pro, koja omogućava oštru sliku s velikim brzinama na temelju 4K 144 Hz rezolucije. Mrak. Da se ne događa FPS lag ili trzanje slike, tu je FreeSync Premium Pro funkcija koja eliminira trzaje uz nisku latenciju.

Na kraju – i zvuk je dio gaming iskustva. Ovaj Neo QLED 4K može se istaknuti posebnom tehnologijom na tržištu: Object Tracking Sound+. Naime, opcija omogućava širenje zvuka kroz prostor trodimenzionalnim putem, zbog čega se možete osjetilom sluha osjećati kao da se nalazite u središtu radnje koja se zbiva na zaslonu, što je pogotovo korisno u boss fightovim.

The Freestyle – projektor koji postavlja trendove

Prenosiv, snažan i iznenađujuće jednostavan – time se može opisati osvježenje na tržištu pod nazivom Samsung The Freestyle prijenosni projektor. Svojom težinom od svega nešto manje od kilograma jednostavno se prenosi ne samo iz prostorije u prostoriju, nego i izvan doma. Lako se može spojiti s eksternom baterijom za nošenje na kampiranje, party, obiteljsko druženje i slično. Može ga se staviti i na krevet pa gledati film na stropu.

Kako je sve ovo moguće? Osim male težine, tajna je i u tehnologiji prilagodbe prikaza. Dinamički kut od 180 stupnjeva omogućava projekciju gotovo bilo gdje. Ako ste se mučili da prikaz namjestite u savršenu ravninu s nekim starijim projektorima, s The Freestyle projektorom u rukama oko toga nećete imati brige jer se sve događa automatski – projektor automatski detektira optimalan kut i izvršava prilagodbu. I izoštravanja je automatski – ne morate okretati neke kotačiće. Dapače, zašto ne i gejmati s ovim projektorom?  

Zaključak

U segmentu gaming televizora, Neo QLED 4K QN90B predstavlja najbolji best buy uvjet uloženog i dobivenog, dok The Freestyle predstavlja trendsetterski uređaj čija se kompaktnost i svakodnevna upotrebljivost teško može pobiti na tržištu.

Dodatno, Neo QLED televizori dostupni su do 17. srpnja ove godine u odličnom gamerskom paketu, gdje uz kupnju televizora na poklon dobivate Soundbar za ultimativno audiovizualno iskustvo. Više na https://www.samsung.com/hr/offer/neo-qled-soundbar-2022/.