Snapdragon 8 Gen 4 doći će s poboljšanim grafičkim performansama

Prema neslužbenim informacijama, nadolazeći Qualcommov flagship SoC, Snapdragon 8 Gen 4, imat će nadograđeni Adreno GPU koji će moći pokretati Genshin Impact u 1080p rezoluciji bez zastajkivanja

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. svibnja 2024. u 12:32

Još je prije koji mjesec najavljeno da će Qualcomm ovog listopada održati Snapdragon Summit na kojem će predstaviti svoj novi SoC za najjače mobitele na tržištu, Snapdragon 8 Gen 4. Tada nije otkriveno puno informacija, izuzev toga da će SoC koristiti tvrtkin nadograđeni Oryon CPU.

„Snapdragon Summit održat će se u listopadu, znam da se to čini daleko vremenski, ali bit će nekih uistinu cool stvari jer su naše mobilne platforme osvježene s našim Oryon CPU-om (…) To će biti ubojita kombinacija u našoj najavi Snapdragona 8 Gen 4 za koji sam siguran da ga jedva čekate“, najavio je tada Qualcommov CMO, Don McGuire.

Iako se i sada ne zna još puno toga, Digital Chat Station objavio je na Weibou da će Snapdragon 8 Gen 4 „impresionirati“ svojim grafičkim performansama. Tvrdi, naime, da će nadograđeni Adreno GPU pokretati Genshin Impact u izvornoj 1080p rezoluciji i to bez zastajkivanja, što je sada još gotovo pa nemoguće bez smanjivanja rezolucije.

Konkretni detalji nisu navedeni, ali će više informacija svakako biti dostupno već ovog ljeta.