Hitachi za gotovo deset milijardi dolara preuzeo GlobalLogic

Japanski Hitachi u potpunosti je preuzeo GlobalLogic, tvrtku specijaliziranu za napredni digitalni inženjering, iskustveni dizajn i podatkovne usluge, koja ima podružnicu i u Hrvatskoj

Sandro Vrbanus četvrtak, 15. srpnja 2021. u 15:48

Japanska tehnološka kompanija Hitachi objavila je da je dovršila akviziciju tvrtke GlobalLogic u skladu s uvjetima konačnog sporazuma od 31. ožujka 2021. Američka podružnica Hitachija time je stekla 100% preostalih dionica GlobalLogic Worldwide Holdings, matične tvrtke GlobalLogica, temeljem čega su GlobalLogic Worldwide Holdings i GlobalLogic postali podružnice u potpunom vlasništvu Hitachi Global Digital Holdings Corporationa.

Pomoć u digitalnoj transformaciji

S više od 21.000 stručnjaka koji rade u inženjerskim centrima i dizajnerskim studijima širom svijeta, GlobalLogic se specijalizirao za napredni digitalni inženjering, iskustveni dizajn i podatkovne usluge kako bi pomogao klijentima na globalnoj razini ubrzati inovacije i razvoj novih digitalnih proizvoda i iskustava. Kupnjom GlobalLogica poboljšat će se sposobnost Hitachi Grupe da u skladu sa svojom strategijom razvija poslovanje društvenih inovacija putem digitalne tehnologije kako bi se riješili problemi s kojima se suočavaju kupci i društvo. Uz to, Hitachi Grupa moći će dodatno ubrzati digitalnu transformaciju infrastrukture u društvu širenjem svojih digitalnih rješenja Lumada na globalnoj razini.

GlobalLogic, podsjećamo, ima i podružnicu u Hrvatskoj koja, među ostalim, razvija napredna rješenja za autoindustriju i koja je partner .debuga.

Suradnja na inovacijama

Ova akvizicija omogućit će GlobalLogicu da na globalno tržište uvede opsežna Hitachijeva digitalna rješenja i pomogne kupcima i društvima u rješavanju njihovih problema kroz agilan razvoj aplikacija u oblaku. Nadalje, Hitachi očekuje suradnju između GlobalLogica i pet Hitachijevih sektora – IT, energetika, industrija, mobilnost, Smart Life, kao i  poslovanje automobilskih sustava (Hitachi Astemo). Vrijednost akvizicije je 9,6 milijardi američkih dolara.

Kroz ove aktivnosti Hitachi i GlobalLogic zajednički će raditi na rješavanju rastućeg tržišta digitalnih inovacija. "Sretni smo što možemo pozdraviti dolazak kompanije GlobalLogic u Hitachi Grupu", rekao je Toshiaki Higashihara, izvršni predsjednik i izvršni direktor Hitachija.

"Pridruživanje Hitachi Grupi stvara jedinstvenu priliku za spajanje snage Operativne tehnologije (OT), Informacijske tehnologije (IT) te IoT / Digital Engineering pod jednim krovom", rekao je Shashank Samant, predsjednik i izvršni direktor tvrtke GlobalLogic. "Uzbuđeni smo što ćemo udružiti snage s Hitachijem i željni smo kreirati zajednički talent i iskustvo u našim područjima djelovanja i digitalu kako bismo stvorili inovativne ishode za naše klijente i veću vrijednost za društvo."