Philips TAB8907/10 3.1.2-kanalni je soundbar s Dolby Atmosom i bežičnim subwooferom

Sa 720 W sirove snage, integriranim Chromecastom, podrškom za Dolby Atmos i bežičnim subwooferom, Philipsov soundbar spreman je za moderne dnevne boravke

Bug.hr srijeda, 22. studenog 2023. u 08:00

Sa svojim 3.1.2-kanalnim soundbarom TAB8907/10, Philips je obogatio svoju ponudu modela s podrškom za Dolby Atmos, najpopularniji surround sustav današnjice. Kao što je nekima zacijelo poznato, Atmos je objektni akustički sustav, što znači da kreatori sadržaja svaki objekt u videu (ili igri) mogu pozicionirati u trodimenzionalnom prostoru i dati mu željenu putanju, glasnoću i ponašanje, umjesto da ga naprosto puste na neki od dostupnih im kanala. Kućni Atmos sustavi istovremeno mogu baratati s do 128 takvih objekata, odnosno izvora zvuka.

Širenje zvuka po vertikali Philipsov soundbar postiže korištenjem dviju full range zvučničkih jedinica zakrenutih prema gore. Osim njih, također raspolaže s parom full range zvučkih jedinica i dva visokotonca na lijevom i desnom boku, koji zvuk, radi dobivanja što veće širine, emitiraju dijagonalno. Tu je i dedicirani centralni kanal, sastavljen od dviju full range jedinica, usmjerenih izravno prema slušateljima, koje u filmovima, serijama i drugim televizijskim sadržajima naglašavaju glasove glumaca.

Subwoofer je opremljen 6,5-inčnom dubokotonskom zvučničkom jedinicom, a sa soundbarom se povezuje bežično
Subwoofer je opremljen 6,5-inčnom dubokotonskom zvučničkom jedinicom, a sa soundbarom se povezuje bežično

Subwoofer se sa soundbarom povezuje bežično, što nam daje potpunu slobodu njegovog pozicioniranja u prostoru - dovoljno ga je smjestiti u blizinu strujne utičnice. Budući da niskofrekventni zvučni valovi nisu usmjereni, subwoofer se ne mora nužno postaviti ispod televizora - može stajati i, primjerice, pored kauča, ili na nekom drugom prikladnom mjestu.

U bokove soundbara ugrađene su full range jedinice, kako bi zvuk bio što širi
U bokove soundbara ugrađene su full range jedinice, kako bi zvuk bio što širi
Priloženi daljinski upravljač sadrži sve kontrole za upravljanje sustavom
Priloženi daljinski upravljač sadrži sve kontrole za upravljanje sustavom

Ukupna snaga soundbara TAB8907/10 iznosi pozamašnih 720 W, što znači kako on ima dovoljno snage za korištenje čak i u prostranijim dnevnim boravcima. Putem priloženog daljinskog upravljača, kao i mobilne aplikacije PS Fine Tune, moguće je namještati glasnoću zvuka, snagu subwoofera, intenzitet Dolby Atmosa i razne druge postavke. Na isti način odabiru se tvornički profili zvuka te se aktivira način rada Stadium EQ, koji reprodukciju Philipsovog uređaja čini osobito dinamičnom.

Povezivanje s televizorom može se ostvariti putem HDMI eARC konektora ili optičkog sučelja, a tu su još i 3,5-milimetarski ulaz te USB Type-A port, namijenjen reprodukciji zvuka s vanjskih diskova. Soundbar raspolaže i jednim HDMI ulazom, stoga se još jedan dodatni izvor zvuka može spojiti putem HDMI sučelja.

Povezivanje s kućnom mrežom obavlja se putem Wi-Fija te se upravo na taj način omogućava upravljanje pomoću mobilne aplikacije PS Fine Tune, korištenje multiroom funkcionalnosti, ali i reprodukcija glazbe putem integriranog Chromecasta i Spotify Connecta. U aplikacijama vaših omiljenih glazbenih servisa, kao što su Spotify, Tidal, Deezer i Apple Music, vidjet ćete Philips TAB8907/10 na popisu kućnih uređaja za reprodukciju zvuka, što jako pojednostavljuje puštanje glazbe na soundbar. Drugi mogući bežični način reprodukcije zvuka jest Bluetooth; koristi se kodek SBC, a istovremeno je sa soundbarom moguće povezati dva Bluetooth izvora zvuka.

Preporučena cijena Philipsovog soundbara TAB8907/10 na domaćem tržištu iznosi 720 eura, a na nekim je prodajnim mjestima trenutačno dostupan već za 599 eura.

Aplikacija PS Fine Tune sadrži brojne opcije za upravljanje zvukom
Aplikacija PS Fine Tune sadrži brojne opcije za upravljanje zvukom