Sharkoon Skiller SGK50 S4 Barebone – tipkovnica bez prekidača i tipki za uradi sam majstore

Sharkoon Skiller SGK50 S4 Barebone – tipkovnica bez prekidača i tipki za uradi sam majstore, koji zbog specifičnih razloga imaju potrebu za drugačijim prekidačima na određenim mjestima

Stjepan Bilić četvrtak, 7. rujna 2023. u 15:16
📷 Sharkoon PR
Sharkoon PR

Sharkoon je u svoju ponudu računalnih tipkovnica dodao novi model – Skiller SGK50 S4 koji pak dolazi u dvije izvedbe – klasičnoj (sve je unaprijed posloženo) i Barebone izvedbi kod koje se očekuje da kupac sam odabere vrstu prekidača i tipki te da sam složi svoju tipkovnicu. Razlog za postojanje ovakve izvedbe je jasan – ne odgovaraju svi prekidači svima podjednako, a ovako kupci mogu miješati različite vrste prekidača i tipki te tako stvoriti svoj unikatan, samo njima prilagođen primjerak.

Sharkoon u paketu isporučuje samo osnovu – kućište i ploču na koju se smještaju prekidači. Treba napomenuti kako je izmjena prekidača moguća tijekom rada te kako su podržani prekidači s tri i pet pinova. Time je proizvođač osigurao širok spektar mogućnosti za prilagodnu tipkovnice kome je granica jedino korisnikova mašta. Kako bi olakšao prve korake onima koji će se upustiti u samogradnju, Sharkoon je unutar paketa uključio i sav potreban alat za brzu i jednostavnu ugradnju/zamjenu odabranih prekidača i tipki.

Za maksimalnu kompatibilnost proizvođač je odlučio osigurati podršku za ISO i ANSI standarde rasporeda tipki. Time je osigurao da kupci iz Europe i SAD-a budu podjednako zadovoljni sa svojom novom tipkovnicom. Dimenzije Skiller SGK50 S4 i Skiller SGK50 S4 Barebone tipkovnica su 60% „normalne“ čime je osigurano minimalno zauzeće prostora na stolu. Za dodatnu udobnost Skiller SGK50 S4 Barebone dolazi s dva para nožica za podizanje ili spuštanje kuta tipkanja.

Kad smo kod jednostavnosti spomenimo i kako Skiller SGK50 S4 Barebone podržava snimanje makronaredbi (dvije, svaka s po šesnaest akcija) bez softvera, korištenjem kombinacija tipki. Kako je tipkovnica najprije namijenjena gamerima, Skiller SGK50 S4 Barebone dolazi s RGB pozadinskim osvjetljenjem s različitim jednobojnim i višebojnim svjetlosnim efektima u različitim varijantama.

Osim u ISO i ANSI izvedbi, Skiller SGK50 S4 Barebone tipkovnicu je moguće nabaviti i u dvije različite boje – crnoj i bijeloj. Za povezivanje s računalom koristi se USB-C kabel dužine 1,8 metara s pozlaćenim konektorima. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Preporučena cijena za europsko tržište je 49,90 eura.