“Pametni” toster s ekranom na dodir – praktična stvar ili još jedan sakupljač prašine?

Ako pametni televizor, sat i aparat za kavu trebaju društvo neće ga pronaći u obliku pametnog tostera koji nema mogućnost upravljanja na daljinu i spajanja s mrežom.

Tomislav Stanković ponedjeljak, 27. lipnja 2022. u 09:15

Postoje uređaji koji se kroz povijest nisu puno mijenjali, a jedan od takvih je toster. Uređaj s jednim, dva ili više utora za kruh koji se izlaže toplini kako bi se zapekao ne daju puno prostora za poboljšanja. Ili ipak daju!?

Što ovaj toster čini pametnim?

Dodavanjem ekrana u boji osjetljivog na dodir s puno različitih opcija i postavki toster ne postaje automatski pametan. Na stranu činjenica što takvi tosteri osim samog tostiranja kruha imaju i mogućnost pripremanja drugih vrsta hrane kao što su npr. peciva, vafli ili pizze. Naravno za sve to potrebni su i posebni dodaci koji najčešće ne dolaze uz osnovni proizvod tako da i cijena takvog tostera može dostići cijenu nekoliko specijaliziranih kućanskih uređaja.

Revolution donosi revoluciju?

"Pametni" toster Revolution InstaGLO R270 želi korisnicima pružiti vrhunsko iskustvo tostiranja 34 vrste kruha i personaliziranim početnim izbornikom sa opcijom brzog odabira najčešće pripremanih vrsta hrane.

Nažalost kako nema mogućnost spajanja na mrežu neće niti moći dobivati ažuriranja s novim opcijama ili poboljšanim korisničkim sučeljem. Vezano uz to, kada je ugašen prikazuje vrijeme pa iako i na taj način želi biti praktičan i koristan bolje bi izgledao da ponudi mogućnost postavljanja npr. slika iz galerije pametnog telefona (jasno, za takvo što moralo bi se omogućiti spajanje na neki način).

S ovim tosterom može se pripremati doručak, ručak i večera pa čak i deserti. Za nekoga tko u jednom uređaju želi imati sve navedeno on je logičan izbor. Drugima preostaje čekati da ovaj toster postane još pametniji u nekoj sljedećoj verziji.

Vrijedi li sve to cca 3000kn u osnovnoj izvedbi? Odgovor će znati svatko za sebe.