Vivo odgodio Jovi OS

Vivo je s novim X30 telefonima trebao predstaviti i novi operacijski sustav Jovi OS, no isti je odgođen za neko drugo vrijeme pa će se Vivo X30 temeljiti na dobrom starom Funtouch OS-u

Stjepan Bilić ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u 13:19

Vivo će tijekom današnjeg dana predstaviti novu X30 seriju pametnih telefona. za sada se očekuju barem dva modela, standardni X30 i napredniji X30 Pro. Kako obično biva, glasine o njihovim specifikacijama procurile su odavno pa se ne očekuju neka znatnija iznenađenja po pitanju hardvera.

No bit će jedno vezano uz softver, točnije uz operacijski sustav na kojem će se uređaj temeljiti. Krajem prošlog mjeseca doznali smo kako će nova serija dobiti novi operacijski sustav – Jovi OS. Vivo tada nije otkrio nikakve detalje o njegovim mogućnostima, već samo naziv. Unatoč tome vjeruje se kako će novi OS dobiti novo korisničko sučelje koje će olakšati upotrebu na telefonima s velikom dijagonalom zaslona.

No čini se kako se novi OS pokazao kao malo veći zalogaj za tvrtkine developere te zbog toga neće biti spreman na vrijeme. Preko službenog foruma obavijestili su korisnike kako su nakon više rasprava s timovima koji sudjeluju u njegovom razvoju odlučili odgoditi predstavljanje novog OS-a.

Kao što nisu ranije naveli mogućnosti koje će novi OS donijeti u odnosu na Funtouch OS koji se trenutno koristi na njihovim telefonima, tako nisu ni ovog puta naveli koji je točan razlog odgode. Stoga će danas X30 serija biti predstavljena sa desetom inačicom Funtouch OS-a koja će dobiti neke nove mogućnosti.

Neke od njih su dinamičke pozadine, animirane ikone u status baru, svjetlosni efekti na rubnim dijelovima zaslonima te App Sharing značajka koja će omogućiti da prijateljima u blizini pošaljete linkove na video zapise koje trenutno gledate na svom telefonu kako bi ih mogli vidjeti i oni. Detaljnije informacije o novostima u Funtouch OS-u bit će poznate nakon predstavljanja.