ChromeOS uskoro dobiva dugo priželjkivanu mogućnost

Budući da ChromeOS dolazi s prečacima na tipkovnici koji se bitno razlikuju od onih na, primjerice, Windows računalima, mogućnost njihovog uređivanja već se duže vrijeme priželjkuje

Matej Markovinović utorak, 14. veljače 2023. u 10:55
📷 Foto: Kind and Curious, Unsplash
Foto: Kind and Curious, Unsplash

Dobra vijest stiže za one koji koriste ChromeOS uređaje. Google testira dugo priželjkivanu značajku koja omogućuje korisnicima Chromebooka postavljanje prilagođenih prečaca na tipkovnici.

Naime, kako navodi autor bloga About Chromebooks, Kevin Tofel, u ChromeOS 111 beta verziji može se pristupiti uređivaču prečaca na tipkovnici omogućavanjem postavki poput „enable-shortcut-customization app“ i „improved-keyboard-shortcuts“.

📷 Foto: Kevin Tofel, About Chromebooks blog
Foto: Kevin Tofel, About Chromebooks blog

Ulaskom u uređivač, korisnik dobije prikaz svih zadanih prečaca u ChromeOS-u, koje zatim može prilagoditi kako to njemu odgovara ili ih pak u potpunosti poništiti. No, iako se prečaci mogu postaviti prema željama korisnika, oni u praksi još – ne rade.

Ipak, kako i sam Tofel kaže, ovo je dobar korak naprijed prema tome da Google konačno uvede mogućnost uređivanja prečaca na ChromeOS-u. Nije prvi put da se o ovome govori, stoga se pretpostavlja da će značajka postati dostupna svim korisnicima već u sljedećih nekoliko tjedana.